Het kunstenaarskoppel Francesco Antonietti en Andrea Cook.
Het kunstenaarskoppel Francesco Antonietti en Andrea Cook. (Foto: Marielja ten Bruggencate)

Schilderijen en etsen bij nieuw Atelier28 in Middelburg

  Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG – Middelburg heeft er een kunstgalerij met atelier bij. Andrea Cook en Francesco Antonietti zijn de eigenaren van ART Gallery Atelier28. Naast de verkoop van etsen, aquarellen, olieverf- en acrylschilderijen en pentekeningen, worden er ook demonstraties en privélessen gegeven in Atelier28.


Het kunstenaarskoppel Francesco Antonietti en Andrea Cook streek in 2003 min of meer per toeval neer in Tholen. Ze woonden en werkten daarvoor in Engeland, maar waren op zoek naar een nieuwe plek om zich te vestigen. In Tholen opende ze een klein winkeltje en gingen les geven in het door hen opgezette kunstcentrum. “We leerden de gemeenschap kennen dankzij de lessen die we gaven en we voelden ons al snel thuis,” zegt Andrea.

Verhuizing

De afwisseling tussen het lesgeven, werken in opdracht en vrij werken bevalt het koppel goed. Zestien jaar lang was Tholen hun thuisbasis, maar het pand waarin het kunstcentrum was gevestigd werd verkocht. Daardoor moesten ze op zoek naar een nieuwe locatie. “We komen graag in Middelburg en doen al jaren mee met de Kunst- en Cultuurroute Middelburg, staan op de kunstmarkt en op de historische markt in Veere,” legt Andrea uit. De verhuizing naar de hoofdstad was een logische stap. “Middelburg is mooi en het voelt goed om hier te zijn.”

Element

Atelier28 maakt kunst voor zowel particulieren als bedrijven. Van klassieke portretten en stillevens tot moderne landschappen en stadsgezichten. “We werken graag met verschillende technieken en stijlen”, zegt Francesco. “Het leuke aan het werken in opdracht vind ik de zoektocht naar de mogelijkheden binnen de beperking. De opdrachtgever heeft bepaalde wensen en dat geeft mij een extra uitdaging.” In Zeeland speelt water een belangrijke rol en zodoende is dit element ook vaak in het werk van Francesco en Andrea terug te vinden.

Ets

Voor bedrijven die een bijzonder relatiegeschenk willen of hun jubileum willen vastleggen is de ets een uitgelezen methode. De gravure in de koperplaat is handgemaakt en dus uniek. Door de druk van de pers is er een beperking aan het aantal afdrukken dat van een ets gemaakt kan worden, wat het resultaat extra bijzonder maakt. In de galerij zijn veel verschillende etsen en giclee miniaturen te verkrijgen voor bedragen vanaf twintig euro. “Veel mensen zijn benieuwd hoe het etsen in zijn werk gaat, daarom geven we tijdens de Kunstroute op de eerste zondag van de maand een demonstratie,” zegt Francesco.

Privélessen

Vanaf september zijn er privélessen te volgen in Atelier28. De lessen zijn bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben in het schilderen, maar tegen bepaalde problemen aanlopen, zoals het levendig maken van een zee of lucht. “Het geeft ons voldoening als we mensen helpen verder te komen in het schilderen. Jezelf helemaal verliezen tijdens het schilderen is goed voor de geest. We moeten al zoveel en als je dan je eigen wereld kunt creëren is dat heerlijk.”

ART Gallery Atelier28 aan de Lange Noordstraat 44 is op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 11.00 tot 17.00 uur. Iedere eerste zondag van de maand neemt Atelier28 deel aan de Kunst- en Cultuurroute Middelburg, waarbij bezoekers vrij kunnen binnenlopen. Het atelier is dan geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.atelier28.net.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>