Logo internetbode.nl/middelburg

VCK houdt Frits Simonse voetbaltoernooi voor Stichting Kinderdiabetes

  Nieuwsbrief

KOUDEKERKE – Al voor de twaalfde keer organiseert voetbalvereniging VCK uit Koudekerke het Frits Simonse voetbaltoernooi. Dit jaar heeft VCK het doel om op een leuke en sportieve manier zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Kinderdiabetes. Het toernooi vindt zaterdag 23 december plaats bij VCK.


Nadat het VCK-team JO13-1 nieuwe shirts had ontvangen van een anonieme sponsor, is in samenspraak besloten het goede doel Stichting Kinderdiabetes te verbinden aan het toernooi.

Empathie VCK hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan meer naamsbekendheid voor de stichting. “Dit is hard nodig”, vinden Maurice Stougje (foto, rechts) van de toernooi-organisatie en vrijwilliger Martien le Clercq (links) van Stichting Kinderdiabetes. Le Clercq heeft een zoontje met diabetes type 1 en ervaart dat er nog veel onwetendheid over de ziekte heerst in de naaste omgeving, maar ook bij leerkrachten. Hij onderstreept het belang van meer alertheid, meer begrip en meer empathie, zodat kinderen met diabetes zo normaal mogelijk kunnen meedoen in het dagelijkse leven en ook ouders zich meer gesterkt voelen. De ziekte van zijn zoontje heeft volgens Le Clercq impact op het hele gezin. Naast de landelijke actie #nietalleen zijn er het komende jaar ook regionale activiteiten voor de stichting. De samenwerking met VCK is één van de eerste.

Programma Het programma van het Frits Simonse toernooi, vernoemd naar Frits Simonse als eerbetoon voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging, vult een hele dag. Om 9.00 uur trappen de voetballers in de leeftijdscategorieën van zes tot en met zestien jaar af. Het ochtendprogramma sluit rond 12.00 uur af met de prijsuitreiking. Om 13.00 uur begint het bekende seniorentoernooi. Buitenom de VCK-teams zijn ook andere regionale voetbalverenigingen en de jeugd van de basisscholen ’t Klinket en De Sprong uitgenodigd. Naast dat VCK zelf een bedrag ter beschikking stelt voor het goede doel, dragen ook sponsoren een steentje bij. Toeschouwers kunnen bijvoorbeeld met het aanvragen van een muzieknummer bijdragen. Vorig jaar is er 2000 euro opgehaald met het toernooi en de organisatie hoopt hier dit jaar overheen te gaan. Stougje roept iedereen op te komen, om voetbal te kijken of ten bate van het goede doel te genieten van een oliebol of glühwein. Kinderen kunnen spelletjes doen en bij droog weer genieten van een springkussen. De entree is gratis.

Oliebollen De Jeugdraad Veere gaat op zaterdag 23 december langs de deuren in Koudekerke om oliebollen te verkopen. De opbrengst hiervan gaat ook naar Stichting Kinderdiabetes. Klik hier voor meer informatie over het Frits Simonse voetbaltoernooi.

BIJDRAGE ANGELA HOOGESTEGER<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief