Logo internetbode.nl/middelburg

Jeugd Theo Middelkamp rijdt Jeugdklassieker

  Sport en Vereniging


MIDDELBURG - Zaterdag 8 april werd in Zeeuws-Vlaanderen de eerste editie van de Jeugdklassieker Omloop van de Braakman gereden. Voor veel jonge wielrenners van Middelkamp was dit de eerste ervaring met een echte klassieker. De winnaars konden naar huis met een heuse kassei.

Net zoals de wedstrijd van de elite-mannen en beloften kregen de jeugdrenners te maken met verschillende kasseienstroken rond Philippine waarbij de strook van de Timmermansweg en Smokkelweg bij Pyramide vaak scherprechter in de wedstrijd was.

In categorie 1 stond Rillander Sven Wisse aan de start. Sven liet zien ook in deze wedstrijd zijn mannetje te staan en sprintte in Philippine naar de derde plaats. In categorie 2 reden Sam Mullaert en Megan Arens vrijwel de gehele wedstrijd in de voorste groep. In de lange aanloop vanaf de laatste kasseienstrook naar Philippine wist Megan uiteindelijk een gat te slaan en kwam als eerste over de finish. Sam eindigde op een mooie zevende plaats. Silvan Adriaenssens uit Lewedorp werd 18e. Dennis Polfliet, Teun Paaimans, Nick Wisse en Jens Slabbekoorn reden een wedstrijd van 12 kilometer. Nick reed met de eersten mee naar de streep maar moest in de sprint genoegen nemen met een 4e plaats. Teun behaalde in de tweede groep de 10e plaats. Dennis Polfliet en Jens Slabbekoorn reden een extra kilometer omdat ze verkeerd reden. Ze eindigden uiteindelijk op de 16e en 18e plaats. In categorie 4 waren Senna Remijn en Renzo Moretti vanaf het begin mee in de eerste groep en overleefden alle kasseienstroken. In de sprint in Philippine behaalde Renzo de 4e plaats en werd Senna 6de. In categorie 5 stonden Rosita Reijnhout, Mees de Vos en Firn Arens aan de start. Firn en Rosita zaten lang in de kopgroep maar moesten in Philippine sprinten om de derde plaats. Firn werd 4e en Rosita 5e. Mees behaalde de 25e plaats. In categorie 6 zat Maureen Arens mee in de kopgroep. In de sprint moest ze een flink aantal Belgische renners voor laten gaan en eindigde op de 7e plaats. Casper Vos kreeg in categorie 7 te maken met zo'n 6 kilometer aan kasseien. Casper reed een goede wedstrijd en eindigde als 21e.

Kessel

Op zondag reisde een aantal renners ook nog af naar het noord-Limburgse Kessel. In het dorp aan de Maas behaalden Megan Arens in categorie 2 en Teun Paaimans in categorie 3 beiden een mooie tweede plaats. In categorie 5 werd Firn Arens in de massasprint 6e. In categorie 6 werd Maureen Arens 5e en Sophie Engel 12e.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief