Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Karter Youri Bonte als een speer naar de zege in Genk

  Sport en Vereniging

VROUWENPOLDER - Ondanks de moordende concurrentie liet Youri Bonte (14)  tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series zien dat er niet te spotten valt met zijn kwaliteiten. In de IAME Junioren-klasse won de coureur uit Vrouwenpolder zowel heat één als heat twee en drie. En dat deed hij op indrukwekkende wijze.


Het trainen ging goed, en Youri reed in de kwalificatie naar pole. Met maar achtduizendste van een seconde voorsprong op nummer twee.
Tijdens de eerste heat regende het. Een godsgeschenk voor Youri, want hij staat bekend als een erg goede regenrijder. Hij pakte zeven seconden voorsprong op nummer twee, tien seconden voor nummer drie. De tweede heat was meer van hetzelfde. Youri reed puike lijnen en zijn snelheid was hoog genoeg om ook heat twee te winnen. Tijdens de finale, heat drie pakte hij na de start de binnenkant en kwam in gevecht met drie andere rijders. Dat duurde vier, vijf rondes achter elkaar. Het was racen, racen en racen en op een gegeven moment reed hij heel hard weg van de concurrentie. Er ontstond een gat, en de andere jongens kregen dat gat niet meer gedicht. “Ik heb daarna de race relatief rustig uitgereden. Koppie erbij houden en geen foutjes maken, ging er door mijn hoofd”, aldus Youri.
Youri heeft de afgelopen winter harder getraind op de circuits in Mariembourg, Genk en Spa. Het harde werken werpt zijn vruchten af en is het nu zaak om het vol te houden.[

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6