tacx-classic-zeeland
tacx-classic-zeeland

Activiteiten rondom start Tacx Pro Classic in Middelburg

  Sport

MIDDELBURG - De Tacx Pro Classic start zaterdag 13 oktober op de Dam in Middelburg.


De coureurs vertrekken bij het monument voor de overleden wielrenner Wouter Weylandt, die in 2010 de Giro-etappe van Amsterdam naar Middelburg won.

De koers is 200 kilometer lang en eindigt op Neeltje Jans. In Middelburg rijdt het peloton van de Dam via de Sint Pietersstraat, Wagenaarstraat, Hofplein, Lange Noordstraat, Stadhuisstraat, Volderijlaagte, Klein Vlaanderen, Seissingel, Sandenburglaan, Leliëndaalseweg, Sint Laurens richting Serooskerke. Daarna rijden de coureurs nog door Vlissingen, over Zuid-Beveland en door Schouwen-Duiveland.

Dikke banden

Voor de start is er in Middelburg een aantal activiteiten. Zo is er van 9.30 uur tot 10.30 uur een dikke bandenrace voor jongeren tot en met twaalf jaar. Daarna kunnen de kids naar een meet and greet met de profrenners.

Zeeuwen

Het is de tweede keer dat de Tacx Pro Classic wordt verreden. Er hebben zich een paar ploegen uit de Pro Tour ingeschreven. Bekende coureurs als Moreno Hofland, Jos van Emden, Sebastian Langeveld en de Zeeuwen Brian van Goethem en Marco Minnaard staan op de startlijst. De wielerkoers wordt uitgezonden op Eurosport. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief