Petra Wevers voor het terrein van de pulphal van de voormalige Suikerfabriek waar straks een stadsstrand verrijst. FOTO MIRYAM VAN DER STEE
Petra Wevers voor het terrein van de pulphal van de voormalige Suikerfabriek waar straks een stadsstrand verrijst. FOTO MIRYAM VAN DER STEE

'n Bietje Koekoek in Zevenbergen wordt dit keer waterfestijn

ZEVENBERGEN - In het weekend van 16 en 17 juni vindt bij de pulphal van de voormalige Suikerfabriek het evenement 'n Bietje Koekoek aan de waterkant plaats. Een herhaling van het grote succes van de eerste editie, die in maart vorig jaar gehouden werd. Maar wel in een ander jasje en dit keer alles op één locatie. Het thema aan de waterkant vraagt om een waterfestijn en dat belooft het ook te worden met de Roode Vaart als decor.


Beide dagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd op en rond het water. Van een badeendjesrace tot een meterslange waterbaan voor kinderen, er valt voor jong en oud van alles te beleven. Petra Wevers van Krachtig Buiten stond aan de wieg van - en is wederom de drijvende kracht achter - 'n Bietje Koekoek. "Wel met heel veel hulp en inzet van anderen", voegt ze daaraan toe. Vol enthousiasme is ze weer bezig om ook deze watereditie tot een succes te maken.

Drakenbootrace

Trots vertelt ze over de drakenbootrace die op zondag gehouden wordt. "Dat idee ontstond toen ik een weekendje weg was met mijn man. Ik zag dat ergens in een haven en bedacht meteen dat dit perfect zou passen bij ons thema. Het wordt echt een spektakel." De teams voor de drakenbootrace bestaan uit zeven deelnemers.

Voordat de drakenboten het ruime sop kiezen, wordt er die dag eerst nog een boerenvaderdagbrunch gehouden van 11.00 tot 14.00 uur. De deelnemers kopen hiervoor een broodplank met allerlei smakelijke streekproducten, die ze gezellig met elkaar leeg kunnen peuzelen met hun voeten in het zand. Er wordt namelijk een stadsstrand opgespoten waar mensen het hele weekend heerlijk kunnen verpozen, aan de waterkant uiteraard. Hier omheen worden een terras met grote bar en podium aangelegd en staan er diverse kramen en foodtrucks opgesteld.

Rondvaarten

Op zaterdag wordt het evenement om 11.00 uur geopend. Hoe dat gebeurt, dat verklapt Wevers nog niet. "Maar leuk wordt het zeker." Zaterdag is ook de badeendjesrace, gesponsord door juniorkamer Volcke Rack, waarbij de eendjes na afloop verkocht worden voor een goed doel. Tijdens het hele weekend is er een streekproductenmarkt tot 16.00 uur en wachtschip MS Hendrika van de waterscouting Matthijs Heldtgroep maakt gratis rondvaarten. Daarnaast meert de partyboot van de Turfvaart aan waar de VIP-genodigden verwend worden.

Optredens

Waar de ene bezoeker zich wil wagen aan (water)spektakel, wil de andere bezoeker misschien alleen genieten van optredens van onder andere de Notenkrakers op zaterdag, evenals een waterballet door de dansers van Tamara Heeren. Op zondag komt een Shantykoor zingen en wordt het evenement afgesloten met een surprise act door een lokale beroemdheid.

Veilig

Aan veiligheid is ook gedacht, want beide dagen zijn er twee boten van de reddingsbrigade aanwezig om eventuele drenkelingen uit het water te halen. Voor de teams die deelnemen aan de drakenbootrace geldt dat iedere acht persoonsboot wordt begeleid door een ervaren instructeur. Er wordt dus niets aan het toeval overgelaten. Nu het weer nog, want 'n Bietje Koekoek aan de waterkant vraagt om zon en een lekkere temperatuur. Als Petra Wevers dat kon regelen, zou ze dat doen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>