Links voorzitter van de jury Jac Klijs en rechts de winnende directeur Michel Ruigendijk. FOTO TIES STEEHOUWER
Links voorzitter van de jury Jac Klijs en rechts de winnende directeur Michel Ruigendijk. FOTO TIES STEEHOUWER

AD International wint ondernemersprijs Moerdijk

Door: Amber Kuijs algemeen

KLUNDERT - Als er een plek is in Moerdijk om een gala-avond te houden dan is het wel in de Stad Klundert. Dat vonden blijkbaar ook de tweehonderd vertegenwoordigers van bedrijven in Moerdijk want het middenschip van de voormalige kerk was vrijdagavond tot de laatste vierkante meter bezet met tafels, stoelen en mensen die op het gala waren afgekomen. Zij zagen, na het nuttigen van een diner, dat het bedrijf AD International de prijs kreeg voor de meest innovatieve onderneming van de gemeente. De prijs werd in ontvangst genomen door de directeur Michel Ruigendijk van het bedrijf, dat gevestigd is op bedrijventerrein Dintelmond in Heijningen.

De jury, onder leiding van burgemeester Jac Klijs, had drie kandidaten geselecteerd. Dat waren naast de winnaar van de prijs, BMC Moerdijk en PowerCem Technologies. Deze drie genomineerden kregen eerst uit handen van Krijs een fraai kunstwerk met daarop hun naam gegraveerd.

Innovaties

De juryvoorzitter vertelde dat AD International de prijs niet alleen kreeg vanwege hun technische innovaties, maar ook voor hun innovaties op het gebied van personeel en milieu. Vooral aan dat laatste criterium voldoet het bedrijf ruimschoots omdat de chemicaliën die ze produceren voor oppervlaktebehandelingen van metalen geen chroom-6 bevatten. Dit element is al bij zeer kleine hoeveelheden kankerverwekkend. Enkele jaren geleden kwam het negatief in het nieuws omdat medewerkers van defensie er bij het onderhoud van het materieel kanker van zouden hebben gekregen. In het bedrijf op industrieterrein Dintelmond wordt er 15 miljoen kilo per jaar van gemaakt, dat zijn weg vindt over heel de wereld.

Huizen

Naast het nuttigen van een goede maaltijd en de uitreiking van de prijs, was de avond in de Stad Klundert ook bedoeld om geld bij elkaar te krijgen voor de slachtoffers van de tyfoon Yolanda in de Filipijnen. Ferdinand van den Oever, directeur van Port of Moerdijk en zelf net terug uit de Filipijnen, liet weten dat het de bedoeling is om daar twee huizen te kunnen bouwen. "We hebben nu 15.000 euro binnen, maar dat wordt vast meer."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief