Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Erik Eggens

PVV: 'Grenzen Brabant dicht vanwege 'Calais-taferelen' bij Moerdijk'

Door: Guus Arnouts Politiek

ZEVENBERGEN - Dat blijkt uit Statenvragen die PVV-leden Patricia van der Kammen en Alexander van Hattem stelden aan de provincie Noord-Brabant naar aanleiding rond de problematiek van Albanese, Eritrese en Oegandese vrachtwagenverstekelingen bij Zevenbergschen Hoek. 

De gebeurtenissen bij Zevenbergschen Hoek zouden volgens de partij invloed hebben op de leefbaarheid van de regio. De partij dringt erop aan bij de provincie Noord-Brabant om de grenzen te sluiten en wil voorkomen "Dat Moerdijk het Calais van Nederland gaat worden". Burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk gaf eerder aan dat hij hulp zoekt bij het Rijk om de problemen omtrent Albanese vrachtwagen inklimmers aan te pakken. De partij schrijft dat deze problemen volgens Klijs onder meer komen door de verschuiving van de problematiek van de Rotterdamse en Antwerpse havens richting Moerdijk.

Maatregelen
“Welke maatregelen neemt Havenschap Moerdijk om het inklimmen in schepen of vrachtwagens in de Haven Moerdijk onmogelijk te maken?”, vragen Van der Kammen en Van Hattem. “Onze éigen Brabanders zijn op allerlei fronten de dupe van de asielindustrie", wordt gesteld in de brief. Volgens de partij moet men daarbij denken aan bijvoorbeeld de voorrang die statushouders krijgen bij woningtoewijzing en mensensmokkel waar de transportsector last van heeft. 

Tot slot vraagt en hamert de PVV  erop wat er concreet gaat gebeuren om de problemen tegen te gaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief