Ook de 15-km-loop was erg populair.
Ook de 15-km-loop was erg populair. (Foto: Ties Steehouwer)

Dorpsweek Standdaarbuiten verloopt top

STANDDAARBUITEN – De feestelijkheden tijdens de 44ste Dorpsweek zijn prima verlopen. Door het goede weer en de leuke programma onderdelen was het vooral erg druk op Hemelvaartsdag rond De Standaert en in de tent op de parkeerplaats. Achter de tent, tussen de zandvolleybal velden en de jeu de boules banen was een groot terras ingericht. Toen de zon doorbrak trokken de mensen vanuit de tent naar het terras.


DOOR TIES STEEHOUWER

Niet de inline dansers omdat die het op het plankier in de tent prima naar hun zijn hadden. Naar hun zin hadden ook de ploegen van het zandvolleybal toernooi en de het jeu de boules spel het. Al jaren zijn deze programma onderdelen van de Dorpsweek erg populair. Ook de 15 kilometer van Standdaarbuiten is dat maar dan meer voor de mensen van buiten het dorp. Bijna 200 hardlopers gingen hier op de diverse afstanden van start. Bij de start was het nog bewolkt maar later begon de zon flink te branden zodat de lopers het in de polder met de harde wind nog moeilijk kregen.

Sportprijzen

Tussen de bedrijven door werden de sportprijzen van 2019 uitgereikt. Dit jaar geen persoonlijke prijzen omdat er niemand was genomineerd die in aanmerking kwam voor de prijs. Bij de sportploegen was dat wel het geval. Die prijs ging naar het team JO19 ban SVC. Uit het juryrapport: " Het JO19 team van SVC, bestaande uit de spelers Sem, Kent, Jari, Tristian, Joey, Tigo, Bas, Bart, Jordy, Kevin, Lars, Pascal, Thomas, Stijn, Yourian en Tim, is kampioen geworden in de 3e klasse van een JO19 competitie, een hele knappe prestatie voor een team wat gemiddeld gezien een stuk jonger was dan veel van de tegenstanders".

Politie

De feestavond op woensdag verliep niet echt op rolletjes omdat de politie een groep vechtersbazen moest verwijderen. Dat gebeurde met groot machtsvertoon en volgens de secretaris van de Dorpsweek Antoon Verhulst was dat beslist niet nodig geweest. Op de drie avond programma's kwam veel publiek af. Verhulst: "We kunnen 1000 man in de tent hebben maar met 700 waren we ook dik tevreden". Je jeugdmiddag op woensdag was in en nieuw jasje gestoken. Samen met de naastgelegen school De Aventurijn werd het een avontuurlijke middag voor de kinderen.

Vrijwilligersprijs

Niet avontuurlijk maar wel erg gezellig was de bingo met muziek voor de ouderen in de Standaert. Iedereen ging met een prijsje naar huis waarbij de bakjes "arebijen" in de meerderheid waren. Voorzitter Koevoets deelde de prijzen uit. Na jaren was de quiz op zondag weer uit de mottenballen gehaald maar nu onder de naam van pubquiz. Verhulst vertelde erg te spreken te zijn over het aantal teams van bijna 25. Zondagmiddag werd de vrijwilligersprijs 2019 van het dorp uitgereikt aan Jos Eenhuizen. Volgens het juryrapport heeft Eenhuizen zich de laatste 33 jaar ingezet voor de Ondernemersvereniging, het schoolbestuur, het Wielercomité, was hij voorzitter van het Sinterklaascomité, en betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Lichtjesoptocht. Daarnaast is hij altijd aanwezig op Koningsdag en op Hemelvaartsdag en bij de 15 KM van Smaal Standdaarbuiten. "Jos zet zich graag in voor de leefbaarheid van ons dorp en is vanaf de oprichting een actief lid van de Dorpstafel Standdaarbuiten. Ook heeft hij geruime tijd deel uitgemaakt van het buurtpreventieteam".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>