De eerste damwanden voor de haven zijn vrijdag geplaatst.
De eerste damwanden voor de haven zijn vrijdag geplaatst. (Foto: Ties Steehouwer)

'Winkel tijdens aanleg haven toch in Zevenbergen'

ZEVENBERGEN - "Laten we er zijn voor de lokale winkeliers en horeca nu de haven wordt aangelegd!" Die oproep deed ondernemer Kees Schuijt, bekend van Veldsink-Schuijt Adviesgroep uit Zevenbergen op Facebook. Een bericht dat maar liefst 250 keer werd gedeeld en massaal geliket.


Het centrum van Zevenbergen is veranderd in een bouwput. Voor de ondernemers zijn zware tijden aangebroken. Zij moeten extra moeite doen om klanten te bewegen toch naar hun winkel, café of restaurant te komen. "Voor of tegen de haven, daar is al veel over gezegd en geschreven. Iedereen mag daar een mening over hebben, maar die discussie wil ik hier niet voeren. Ik roep juist iedereen op om de moeite te nemen om een stukje te lopen en toch te winkelen of een terrasje te pakken in ons mooie Zevenbergen", meldt Schuijt.

Steuntje in de rug

Volgens hem is het belangrijk dat het Zevenbergs publiek niet uitwijkt naar andere steden om daar hun inkopen te doen. Door juist voor Zevenbergen te kiezen, krijgen lokale ondernemers een steuntje in de rug. Dat is erg belangrijk, omdat hun zaken voor anderhalf jaar minder bereikbaar zijn. Schuijt zou het verschrikkelijk vinden als winkeliers en horeca hun deuren daarom moeten sluiten. Ook roept hij de gemeente om parkeren in de blauwe zone te verruimen. Op dit moment kunnen automobilisten daar voor maximaal een uur terecht. Volgens hem zou dit twee uur moeten worden: "Daaraan is grote behoefte."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief