Vestingstedendagen komen naar Willemstad

WILLEMSTAD - Het duurt nog wel even, maar op zaterdag 5 en zondag 6 oktober vinden de jaarlijkse Vestingstedendagen plaats en dit keer in Willemstad. De organisatie van de Vestingstedendagen Willemstad ligt in handen van gemeente Moerdijk, de VVV Moerdijk en Stichting PopMonument uit Bergen op Zoom. 


Tijdens dit evenement wordt de vestingstad omgetoverd in een decor vol bruisende verhalen, spannende veldtochten, eeuwenoude ambachten, historische markten, diverse poppodia en nog veel meer.

Geuzenschip

Oud-Hollandse straatjes, de pittoreske haven en statige monumenten, omringd door bastions en vestingwallen. Tijdens het dagprogramma op zaterdag 5 en zondag 6 oktober vormen zij samen de locatie voor kampementen, demonstraties, het geuzenschip 'de Prince Admireal' en historische markttaferelen met gilden uit andere vestingsteden. Tussen het vertier en vermaak door kunnen bezoekers genieten van hapjes en drankjes bij de diverse horecalocaties en marktkramen.

Expeditie

Op zowel zaterdag als zondag kunnen belangstellenden mee op expeditie door de Willemstadse vestingwallen. Deze interactieve routes vertellen het verhaal van de Stelling van Willemstad met behulp van moderne technieken in combinatie met live performances. De Canonkamer in het Mauritshuis vormt telkens het start- en eindpunt van de expedities.

Muziek

Op zaterdag verbindt PopMonument Willemstad muziek met de eeuwenoude historie van de vestingstad. Verspreid over meerdere locaties vinden vele optredens plaats. Van bands tot singer songwriters, van grote locaties tot kleine podia in een intieme setting.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief