Foto: Ties Steehouwer

Petronella van Nispen-Couweleers viert 101ste verjaardag

ZEVENBERGEN - Petronella van Nispen-Coueweleers viert woensdag in De Zeven Schakels in Zevenbergen het feit dat ze de gezegende leeftijd van 101 jaar bereikt.


De 101-jarige werd geboren in 1918 in Prinsenbeek en trouwde met Jan van Nispen tijdens de oorlog, op 25 juni 1942. Zij kregen acht kinderen - vijf dochters en drie zonen - waarmee ze op Langeweg woonden. Hieruit werden acht kinderen, zestien kleinkinderen en twintig achterkleinkinderen geboren. Na een verhuizing in 2001 naar Zevenbergen, heeft mevrouw nog tot haar 99ste jaar op zichzelf gewoond aan het Henry Dunanthof. De laatste twee jaar nam de mantelzorg toe. Na wat overtuiging, na al die jaren op zichzelf, verhuisde ze naar De Zeven Schakels. Hier heeft ze het erg naar haar zin. Ieder jaar viert ze met de familie haar verjaardag.

Betrokken

Petronella van Nispen heeft zich altijd sterk bij haar familie betrokken gevoeld. De laatste tijd doet ze niet zo veel meer, maar dat was voor kort wel anders. Zo was haar grote hobby het bingospel en ook voor en potje rikken en jokeren kon men haar wakker maken. Ook zorgde ze ervoor dat haar kinderen en kleinkinderen er warmpjes bij zaten door voor iedereen truien te breien. Tot haar 98ste jaar bezocht ze nog alle verjaardagen van haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Ontvallen

Als je zo oud wordt als Petronella van Nispen dan kun je het meemaken dat mensen je ontvallen. Zo verloor ze in 1979 haar 34-jarige dochter en twee weken voor de 40-jarige bruiloft haar echtgenoot. Ook verloor ze in 2001 haar zoon Leo op 46-jarige leeftijd. Zelf komt ze uit een gezin van vijf kinderen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief