Van Glymesstraat Standdaarbuiten viert feest
Het straatfeestcomité aan de kop van de Van Glymesstraat. FOTO JUDITH VAN CASTEEL
Het straatfeestcomité aan de kop van de Van Glymesstraat. FOTO JUDITH VAN CASTEEL (Foto: Judith van Casteel)

Van Glymesstraat Standdaarbuiten viert feest

STANDDAARBUITEN - Op zaterdag 31 augustus is het feest in Standdaarbuiten. Helaas niet voor heel het dorp, maar in de Van Glymesstraat, toevallig ook nog één van de oudste straten in het dorp.


Rens Nagtzaam is een van de initiatiefnemers van het buurt- annex straatfeest. "Ik ben twee jaar geleden in de Van Glymesstraat komen wonen. Bij mijn naaste buren aan weerszijden heb ik ongeveer een half jaar geleden het idee geopperd voor het organiseren van een straatfeest."

Groot

In eerste instantie werd de belangstelling bij alle bewoners geïnventariseerd. Die was heel groot, want direct meldden meer dan 50 van de ongeveer 80 bewoners van de straat dat ze graag wilden komen. Op dit moment staat de teller van aanmeldingen zelfs op 65 tot 70 personen. Dat is ruim 80 procent. De initiatiefnemers hadden zoveel respons niet verwacht, dus is er regelmatig vergaderd en via de Straatfeest Whatsappgroep veel gecommuniceerd.

Samenhang

Over de reden voor het organiseren van het straatfeest zegt Rens: "Veel mensen werken overdag. Naaste buren kennen elkaar over het algemeen wel. Maar ondanks dat het hier een relatief kleine straat is, treft de rest elkaar weinig. Daarnaast komen er hier regelmatig nieuwe bewoners. Op ontspannen manier willen wij graag dat met het feest op 31 augustus zoveel mogelijk bewoners in de Van Glymesstraat elkaar nog beter leren kennen. We willen op een gezellige manier de sociale samenhang bevorderen."

Medewerking

Over anderhalve week is het zover. Alle voorbereidingen zijn getroffen. De plaatselijke buurtsuper en cateraar hebben hun medewerking toegezegd en vanuit de gemeente Moerdijk is alle medewerking verleend; van het melden van het evenement tot facilitaire zaken via www.moerdijkleeft.nl zoals tenten en tafels. De Van Glymesstraat wordt met dranghekken afgezet want het feest vindt ook daadwerkelijk op straat plaats. "Maar wel zodanig dat bij eventuele calamiteiten de hulpdiensten gewoon snel ter plaatse kunnen zijn."

Barbecue

Het straatfeest begint om 16.00 uur met een hapje en een drankje. Daarna wordt er op een bijzondere manier in een spelvorm met elkaar kennis gemaakt. "We spelen een quiz en die gaat ook over de Van Glymesstraat", licht Rens Nagtzaam een tipje van de sluier op. Aansluitend gaat de barbecue aan en kan er lekker gegeten en gedronken worden. "Hopelijk zijn de weergoden ons die dag goed gezind en wordt het een geweldige avond."

Burgemeester

De bewoners die zich nog niet opgegeven hebben en er alsnog op 31 augustus graag bij willen zijn, kunnen zich tot uiterlijk zondag 25 augustus aanmelden op de huisnummers 27, 29 en 31. De initiatiefnemers hopen dat als burgemeester Jac Klijs dit artikel leest, hij ook een bezoekje brengt aan de Van Glymesstraat. "Hij is meer dan van harte welkom!", besluit Nagtzaam.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

CE Chauffeur

Roosendaal

Allround operators

Giessen

Bezorgers Altena Nieuws

Hank, Werkendam, Nieuwendijk

Rots in de branding

Rucphen

Paraveterinair

Sleeuwijk