Foto: Ties Steehouwer
FOTO'S

Appels plukken en kalfje aaien bij Toer de Boer

FIJNAART - Vier agrariërs deden zaterdag mee aan de jaarlijkse Toer de Boer en die hadden het er flink druk mee. De deelnemers zaten qua locatie dicht bij elkaar in het westen van de gemeente Moerdijk. De deelnemende boeren waren de champignonkwekerij van de familie Dingemans in Noordhoek, melkveebedrijf Van Adrichem in Fijnaart, de familie Roks in Fijnaart en het akkerbouwbedrijf van de familie Van Strien, eveneens in Fijnaart.


De dag werd geopend bij de familie Dingemans in Noordhoek door wethouder Désirée Brummans van de gemeente Moerdijk. Dat gebeurde onder een dreigend luchtdek, maar dat had weinig of geen invloed op het aantal bezoekers. Het was overal flink druk en op de Blaaksedijk stond het zo nu en dan zelfs vast. Maar dat kwam ook door de deelnemers aan de Polderchallenge in Standdaarbuiten, die vanuit een sloot de dijk over staken. In Standdaarbuiten was het zaterdag toch flink druk omdat de heemkundekring op die dag twee tentoonstellingen had lopen. Een van schilderijen in het heemhuis en een in de molen waar de vroegere sporthelden uit het dorp te zien waren.

Producten

De vier leden van de ZLTO Moerdijk lieten zaterdag zien hoe ons voedsel wordt geproduceerd. Daarnaast was er van alles te beleven. Zeker de kinderen kwamen er aan hun trekken. Bij Roks mochten ze zelf appels plukken en bij boer Van Adrichem een pas één dag oud kalfje aaien. Vooral bij fruitkweker Roks was er van alles uit de kast gehaald om het publiek te vermaken. Zo was er een roofvogelshow, stonden er een ezel en een pony om te aaien en waren er biologische producten te koop zoals honing, thee en pannenkoekmeel uit Oudemolen. Ook was er een groep uit Rijsbergen die liet zien hoe er vroeger gedorst werd. De 190 koeien bij boer Van Adrichem stonden op stal. Rick van Adrichem vertelt dat hij samen met zijn vader op het bedrijf werkte en dat dit prima ging. Hij liet zien dat er van 'zijn' melk allerlei lekkere zuivelproducten worden gemaakt. Niet de te proeven kaas overigens van de crèmekleurige Jersey koeien. Van Adrichem heeft alleen zwartbonte koeien.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Constructiewerker / Lasser (MIG/MAG)

Zundert

Bezorgers

omgeving Roosendaal en Bergen op Zoom

Oleja

Meerdere vacatures

Tholen

Kok

Klein Zundert

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief