Foto: Shutterstock

Verkeerscamera's brengen vracht- en sluipverkeer in kaart

ZEVENBERGSCHEN HOEK - In de gemeente Moerdijk worden ten behoeve van verkeersonderzoek op drie plaatsen camera's geplaatst. Dat gebeurt in de eerste twee weken van oktober.


De camera's komen in Zevenbergschen Hoek voor het monitoren van vrachtverkeer dat via de Hoofdstraat naar het industrieterrein Bloemendaalse Zeedijk rijdt, in Oudemolen voor het monitoren van vrachtverkeer, en in het dorp Moerdijk voor het in kaart brengen van het sluipverkeer van en naar het haven- en industrieterrein Moerdijk. Het gaat in totaal voor de drie locaties om negen camera's.

Inzicht

De gemeente Moerdijk haakt met het initiatief aan bij het verkeersonderzoek regio West-Brabant voor inzicht in sluipverkeer en vrachtwagenproblematiek. In totaal worden in het kader hiervan in West-Brabant begin oktober op zo'n 80 locaties camera's opgehangen. Het doel van dit onderzoek voor Moerdijk is om inzicht te krijgen in de hoeveelheid sluipverkeer en vrachtverkeer op bepaalde trajecten en via welke routes het verkeer rijdt in specifiek Zevenbergschen Hoek, Oudemolen en het dorp Moerdijk. "Uiteindelijk moet het onderzoek leiden tot een pakket van maatregelen om de ervaren overlast door sluip- en vrachtverkeer verder te beperken", licht wethouder Thomas Zwiers toe.

Anoniem

Het onderzoek wordt uitgevoerd door bureau RoyalHaskoning DHV. De camera's registreren alleen kentekens of kleur en vorm kenmerken van voertuigen. Andere informatie over het voertuig of over wie erin zit, wordt niet geregistreerd. De verkregen informatie wordt alleen voor dit onderzoek gebruikt en anoniem verwerkt. Na afloop van het onderzoek worden de gegevens vernietigd. Het onderzoeksbureau is gehouden aan alle regels die zijn vastgelegd in onder andere het privacyreglement verkeersonderzoeken, de AVG en de procedure kentekenonderzoeken van Rijkswaterstaat. Privacygevoelige informatie uit dit onderzoek wordt niet aan derden verstrekt zoals de Belastingdienst of de politie.

Samenspraak

De commissie van advies Mobiliteit Regio West-Brabant bespreekt de resultaten van het landbouwonderzoek en bepaalt in samenspraak met ZLTO, Cumela en overige belangenorganisaties welke maatregelen gepast zijn. De sluipverkeer- en vrachtwagenvraagstukken, behandelen de gemeenten die het aangaan zelfstandig.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>