Samenscholingsverbod op parkeerplaats bij zwembad De Bosselaar

ZEVENBERGEN - Met ingang van 1 oktober geldt een samenscholingsverbod op de parkeerplaats bij zwembad De Bosselaar aan de Vaandelweg in Zevenbergen. Reden hiervoor is dat jongeren al geruime tijd 's avonds en 's nachts overlast veroorzaken op de parkeerplaats.


De afgelopen tijd hebben politie, jongerenwerk en het team Toezicht & Handhaving van de gemeente Moerdijk stappen gezet om de overlast aan te pakken. Met de jongeren is gesproken over hun gedrag, er is veelvuldig gecontroleerd, het toegangshek bij de ingang van het zwembad is verplaatst en er zijn verkeersdrempels geplaatst. 

Ondanks die inspanningen is de overlast op de parkeerplaats niet afgenomen. Omwonenden en bezoekers aan de tennisvereniging en het zwembad voelen zich onveilig en geïntimideerd door grote groepen jongeren. Er is nog steeds sprake van geluidsoverlast, intimiderend gedrag, te hard rijdende auto's, vernielingen, het buiten openingstijden zwemmen in het zwembad, afvaldumpingen en dealen van drugs vanuit auto's.

Om doeltreffender te kunnen optreden tegen de overlast, neemt de gemeente een aanvullende maatregel. Per 1 oktober 2019 geldt een samenscholingsverbod tussen 20.00 en 6.00 uur, dat strikt wordt toegepast. De maatregel geldt voor de duur van drie maanden, tot 1 januari 2020. Daarna volgt een evaluatie waaruit moet blijken of de maatregel doeltreffend is geweest.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>