Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Sanering Bult van Pars gaat in januari weer verder

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

KLUNDERT - De sanering van de beruchte Bult van Pars in Klundert gaat volgend jaar weer verder. De aannemer start de werkzaamheden op maandag 13 januari op.

De tweede fase van de sanering kwam deze zomer stil te liggen, nadat het ministerie zonder aankondiging vooraf het tijdelijk handelingskader voor hergebruik van grond met poly- en perfluoralkylstoffen (zogeheten PFAS-grond) en baggerspecie vaststelde.

Ook de grond van de Bult van Pars werd geanalyseerd op de aanwezigheid van PFAS en uit onderzoek bleek dat er sprake was van een minimale hoeveelheid. Deze grond kon niet meer worden afgevoerd. De gemeente heeft een depot geopend aan de Vlietweg in Klundert waar afgegraven aarde naar toe kan worden gebracht.

Verontreiniging

Begin dit jaar moest de sanering van de Bult van Pars al een keer stilgelegd worden toen bleek dat de verontreiniging van de grond veel erger was dan gedacht. Er werd onder meer asbest en vaten met een onbekende substantie aangetroffen. De gemeenteraad stelde extra geld beschikbaar, zodat de aannemer verder kon. Wethouder Zwiers verwacht dat de werkzaamheden snel kunnen worden afgerond als er sprake is van een zachte winter.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief