Taalcafé.
Taalcafé. Foto: Monique Revet

Taalcafé in Bibliotheek Zevenbergen

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Iedere donderdag van 13.30-15.00 uur vindt in Bibliotheek West-Brabant, Kasteelweg 3 in Zevenbergen een Taalcafé plaats.

Het is erg belangrijk om de Nederlandse taal te leren als je in Nederland woont. Als je de taal spreekt, worden alledaagse dingen een stuk makkelijker. Je kunt dan zelfstandig naar de dokter, je kunt op school praten met de leerkracht over je kinderen en een gesprek voeren met de buren.

Maar Nederlands leren is lastig, omdat thuis in de eigen taal gesproken wordt. Als je dan toevallig ook geen werk hebt, kom je niet vaak in aanraking met de Nederlandse taal.

Bij de bibliotheek kunnen we je hiermee helpen. We hebben een Taaloefengroep (aan elkaar) op maandag, waar wat dieper op de taal wordt ingegaan. Daarnaast is er het Taalcafé, en het Taalpunt. Hier worden onder andere taalmaatjes aan taalvragers gekoppeld.

Het Taalcafé in de bieb is een gezellige manier om het spreken van het Nederlands te oefenen. Iedere donderdagmiddag tussen 13.30-15.00 uur kun je langskomen en aanschuiven in de leeszaal. Samen met Nederlandstalige vrijwilligers worden er, onder het genot van een kopje koffie of thee, gesprekken gevoerd en spelletjes gedaan. Zo ben je op een leuke manier bezig met de Nederlandse taal. Het is geen les, je hoeft je er niet voor op te geven maar je mag zo aanschuiven. Als je eerder weg moet, is dat ook geen probleem.

Het Taalcafé is er voor iedereen die moeite heeft met het spreken van de Nederlandse taal. Ken je iemand die hier wat aan heeft? Verwijs hem of haar door naar de bibliotheek voor een vrijblijvende, leuke middag bij het Taalcafé.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief