Foto: Marcel Otterspeer

Bult van Pars in Klundert de geschiedenisboeken in; sanering van de grond voltooid

KLUNDERT - De Bult van Pars in Klundert kan definitief de geschiedenisboeken in nu de sanering van de 'bult' is afgerond. 


"Wij hebben van een onbruikbare vervuilde bult een mooi stukje woningbouwgrond gemaakt. Daarnaast is door die werkzaamheden gelegenheid gecreëerd voor onderzoek naar de aanwezige archeologische waarden", aldus Ap Kemmeren van adviesbureau V&S Milieu Adviseurs, die namens de gemeente Moerdijk de sanering aanstuurde.

Het gat dat door de bodemsanering is ontstaan, is aangevuld met grond die eerder naar de Vlietweg is gebracht en daar door middel van zeven vrij is gemaakt van puin. Het gaat hier om grond die geschikt is voor woningbouw. Daarnaast zijn op verzoek van omwonenden de parkeerplaatsen langs de Oliemolenstraat verbreed.

Naam

Omdat de locatie al jaren geen eigendom meer is van de familie Pars en er daarnaast na de sanering ook geen sprake meer is van een bult, wordt het ook tijd voor een nieuwe naam voor dit stukje grond. In de tussentijd zijn al een tiental namen aangedragen. Binnenkort wordt een keuze gemaakt over de definitieve naam.

"We willen op deze locatie echt iets moois laten ontstaan voor onze komende generaties. Woningbouw als nieuw erfgoed dat verwijst naar de geschiedenis van deze locatie", laat wethouder Danny Dingemans weten. "Op deze plek lag onder andere eerst een bastion en later stond er een oliemolen. Een onderdeel van de oliemolen is bewaard gebleven en komt terug in het plan. In overleg met onder andere de Heemkundekring Die Overdraghe en omwonenden wordt het plan verder uitgewerkt."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES