Afbeelding
Foto: Google Street View

Woningen op plek voormalige Koningin Julianaschool

Door: Peter Houtepen Economie

FIJNAART - Op de plaats van de voormalige Koningin Julianaschool aan de Koningin Julianastraat in Fijnaart wil het college van burgemeester en wethouders woningen realiseren.

Het gaat voornamelijk om woningen voor de seniorendoelgroep, maar ook starterswoningen. Sinds februari 2016 staan de gebouwen aan de Koningin Julianastraat leeg, nadat de school verhuisde naar de Prinses Irenestraat. Drie marktpartijen hebben belangstelling om op de locatie woningen te realiseren.

Afbreuk

"We hebben alle reden om voortvarend aan de slag te gaan", aldus wethouder Désirée Brummans. "De woningmarkt is gunstig en onderzoek toont aan dat er vraag is naar levensloopbestendige woningen. Bovendien doet de huidige staat van de panden afbreuk aan het aangezicht van de Koningin Julianastraat. Door de nieuwbouw krijgt de buurt nieuw elan."

Het initiatief levert een bijdrage aan de forse ambities van het college op het gebied van woningbouw. "De woningbouw in Fijnaart krijgt met deze plannen en de mogelijkheden die er nú al zijn om in Waterwijk Fijnaart te bouwen, de gewenste zet in de goede richting", besluit de wethouder.

Gemeenteraad

De gemeenteraad beslist in april of het plan door kan gaan. Mocht dat het geval zijn, dan kunnen er nadere afspraken met de ontwikkelaar worden gemaakt over de exacte invulling.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief