Foto: Ties Steehouwer

Travel Valley: Klundert én Willemstad in top 5 mooiste Brabantse dorpen

KLUNDERT/WILLEMSTAD - Reisblog Travel Valley schaart Klundert en Willemstad in de top 5 van mooiste Brabantse dorpen. Opvallend is dat Klundert op plek vier eindigt en daarmee een plek boven toeristentrekpleister Willemstad staat. 


Klundert wordt geroemd als oude vestingstad en om het 'piepkleine, maar gezellige centrum waar de Bottekreek dwars doorheen stroomt'. Ook het oude stadhuis uit 1621 is een bezoekje waard. Het blog raadt aan om een wandeling te maken langs de vestingwerken en in het bijzonder langs de Stenen Poppen. 

Terrasje pakken voldoende

In Willemstad moet je volgens Travel Valley niet teveel doen: "Een terrasje pakken in de haven is eigenlijk al de beste manier om dit mooie Brabantse dorp goed te ervaren." Verder dien je een kijkje te nemen bij het oude Raadhuis, de Koepelkerk, het Mauritshuis en de vestingwerken. Een bootje huren om het Hollands Diep en de Biesbosch te verkennen is ook een aanrader. 

Op de eerste drie plekken van de top 5 staan Heusden, Oisterwijk en Eersel. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>