Lege plek aan Schansdijk opgevuld met laboratorium
Foto:

Lege plek aan Schansdijk opgevuld met laboratorium

ZEVENBERGEN - Het braakliggend terrein aan de Schansdijk in Zevenbergen -naast restaurant de 7 Bergsche Hoeve- krijgt eindelijk een bestemming. 


Op dit stuk grond komt een bedrijf dat is gespecialiseerd in het onderzoeken van bloed. Het betrokken bedrijf zocht een centraal gelegen locatie in de omgeving van Dordrecht en West-Brabant, van waaruit alle zorginstellingen binnen de daarvoor bepaalde aanrijtijden bereikbaar waren. De kern Zevenbergen bleek daarvoor de beste locatie te zijn.

Bestemmingsplan

Voorheen lag er een plan om een politiebureau te openen aan de Schansdijk, maar dat is nooit gebeurd. Het bouwplan is nog afgestemd op het voormalige politiekantoor, maar blijkt niet te voldoen voor het nieuwe kantoor met laboratorium. Daarom past de gemeente het bouwvlak aan, omdat het nieuwe plan uitgaat van een groter pand. 

Inmiddels ligt er een vernieuwd bestemmingsplan waarbinnen een gebouw van 5.740 vierkante meter is toegestaan. In totaal mag 2.500 vierkante meter gebruikt worden als laboratorium. Daarnaast mag het gebouw maximaal 17,5 meter hoog worden.

Gemeenteraad

De welstandscommissie heeft zich gebogen over het bouwplan en reageerde positief. Vanaf deze week ligt het plan zes weken ter inzage. De Moerdijkse gemeenteraad buigt zich in september over het voorstel.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>