Tweede duiker voor Zevenbergse haven ligt in de grond, enorme klus goed geklaard
Foto: José Cijntje

Tweede duiker voor Zevenbergse haven ligt in de grond, enorme klus goed geklaard

ZEVENBERGEN - Een enorme klus is afgelopen weekend geklaard. De duiker die de nieuwe Zevenbergse haven verbindt met het noordelijke deel van de Roode Vaart ligt in de grond. De N285 was voor dit werk vrijdag, zaterdag en zondag gesloten. 


De nieuwe noordelijke duiker is van een ander kaliber dan de zuidelijke duiker waaraan de aannemer sinds begin dit jaar werkt. Die zuidelijke duiker, die van het Haveneind naar de Kristallaan loopt, is een rechthoekige betonnen tunnel van 4,5 meter breed, 2,5 meter hoog en 235 meter lang. De noordelijke duiker die nu wordt aangelegd is een stalen buis van 1,70 meter doorsnee en in totaal zo’n 30 meter lang: een stuk kleiner en korter dus.

Deze duiker is, zoals dat officieel heet, een tijdelijke voorziening. Over een aantal jaar komt in de N285 een brug. Dat gebeurt pas als de Noordelijke Randweg is voltooid. Op dat moment wordt dit gedeelte van de N285 namelijk ‘afgewaardeerd’ tot gemeentelijke weg. Bij de inrichting van de weg als gemeentelijke weg wordt de brug geplaatst die de noordelijke duiker vervangt. Pas dan zal de haven invaarbaar zijn vanaf de Roode Vaart. 


Foto José Cijntje

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>