Moskeeën volgen richtlijnen op de voet: ‘We zijn ook sociale ontmoetingsplek’
Foto: Saaid Fenzar

Moskeeën volgen richtlijnen op de voet: ‘We zijn ook sociale ontmoetingsplek’

MOERDIJK - De samenwerkende Moskeeën Brabant Zeeland, volgen de richtlijnen van de overheid op de voet. Dat vertelt voorzitter Saaid Fenzar ons desgevraagd. “Uiteraard worden de bestaande richtlijnen zoals afstand houden al gevolgd en hebben wij een mondkapjesplicht. Voor wat betreft het aantal bezoekers is de At-Taqwa moskee in Etten-Leur kleinschalig en zijn de maximaal toegestane aantallen daar niet echt een probleem.”


Maar de maatregelen leveren wel drempels op geeft Fenzar ook aan. “Een moskee is meer dan een gebedshuis alleen, het is ook een sociale ontmoetingsplek voor onze gelovigen en heeft ook een sterke maatschappelijke functie. Maar door de social-distancing, de maximale bezoekersaantallen en de beperkte openstelling is dat nu best wel lastig. Dat doet wat met mensen, het doet wat met de psyche van de mens. Vooral de ouderen ervaren een isolement. Vaak zijn dat ook mensen die toch al minder sociale contacten hebben. Maar dit sociale probleem geldt voor alle mensen in Nederland. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.”

Online contacten

Toch doet de moskee er alles aan om hun gelovigen te blijven betrekken bij de moskee en de contacten te onderhouden. “Via app-groepen, de website maar ook door de preken digitaal te zetten kunnen we mensen bereiken en zo onze maatschappelijke functie blijven invullen”, besluit Fenzar.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>