Gemeente wil geen nieuwbouw Jumbo op huidige locatie Fijnaart
<p>De Jumbo is nu aan de rand van Fijnaart gevestigd. FOTO WILL ROMBOUTS</p>

De Jumbo is nu aan de rand van Fijnaart gevestigd. FOTO WILL ROMBOUTS

(Foto: )

Gemeente wil geen nieuwbouw Jumbo op huidige locatie Fijnaart

FIJNAART - Jumbo-supermarkt Gert Driesen mag nog geen nieuwe winkel bouwen op de huidige locatie aan de Kadedijk in Fijnaart. Dat heeft het gemeentebestuur besloten. “Het plan is op de huidige locatie parkeerplaatsen aan te leggen en daarnaast een nieuw pand te bouwen. We willen eerst kijken naar andere mogelijkheden”, vertelt wethouder Danny Dingemans.


De plannen houden ook in dat een stuk agrarische grond zou moeten worden herbestemd tot retail. De gemeente is hierin terughoudend. Daarnaast is net gestart met plannen om de dorpskern van Fijnaart vitaal en levendig te maken. “We willen ook onderzoeken of de supermarkt wellicht naar het centrum kan worden verplaatst. Natuurlijk bepalen wij dat niet voor de ondernemer, maar we willen wel heel graag met Jumbo in gesprek. De supermarkt is voor Fijnaart een hele belangrijke voorziening”, geeft Dingemans aan. “Het zou in het centrum een drager kunnen zijn voor de rest van de winkels. Laten we deze mogelijkheid daarom eerst onderzoeken, voordat er een nieuwe supermarkt staat.” Bij Jumbo liet men weten nog niet te kunnen reageren op de beslissing van de gemeente.

Ontmoetingsplaats

Advies- en ontwerpbureau KuiperCompagnons gaat de komende tijd met inwoners, verenigingen, ondernemers en andere belangstellenden uit Fijnaart aan de slag voor een vernieuwd dorpscentrum. De gemeente streeft naar een dorpscentrum dat uitnodigt als ontmoetingsplaats met een mix van functies en activiteiten. “We hebben erg veel zin om ondernemers, bewoners, bezoekers en gemeente te gaan helpen bij het opstellen van de centrumvisie Fijnaart en we dragen graag ons steentje bij om het centrum tot een levendig, gezellig en goed lopend dorpshart te maken. De eerste stap is een goede centrumvisie”, vertelt programma-directeur gebiedstransformatie Martijn Niehof van KuiperCompagnons. 

Het proces om met elkaar te komen tot een centrumvisie is daarom net zo belangrijk als de visie zelf. De komende tijd gaat KuiperCompagnons, rekening houdend met de richtlijnen van Covid-19, een intensieve gedachtewisseling in Fijnaart opstarten over de toekomst van het dorpscentrum. “We zouden graag zien dat zoveel mogelijk mensen mee komen denken en praten en vervolgens helpen wij om alle ideeën, wensen en uitdagingen zo goed mogelijk in beeld te brengen en op elkaar af te stemmen”, licht Niehof toe.

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/moerdijk&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;