Er werden 18 illegale nitraten aangetroffen bij de minderjarige jongen.
Er werden 18 illegale nitraten aangetroffen bij de minderjarige jongen. Foto: Politie gemeente Moerdijk

Jongen (12) wordt na korte achtervolging in Zevenbergen gepakt met 18 illegale nitraten

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ZEVENBERGEN - De politie heeft vrijdag op de Lindonk in Zevenbergen bij een 12-jarige jongen illegaal vuurwerk aangetroffen. De jongen is doorverwezen naar bureau HALT. 

Gisteren was er in Zevenbergen overlast van het afsteken van vuurwerk. Daarom werd de politie ingezet om opvallend en onopvallend te controleren. Op de Lindonk zagen agenten rond 22.00 uur een groep jongeren bij elkaar staan. Daarop spraken zij de jongeren aan en noteerden de gegevens. Omdat er weinig bijzonders aan de hand was, vertrok de politie weer. 

Even later kwam er informatie binnen dat één van die jongeren aan het graven was in een bosje. Het leek alsof hij iets zocht of juist aan het verstoppen was. Daarom keerde de politie terug naar de Lindonk. De betreffende jongen werd aangesproken, maar hij rende weg. Even verderop koos de jongen toch eieren voor zijn geld en staakte zijn vluchtpoging. De 12-jarige jongen uit Zevenbergen maakte op verzoek van de agenten zijn zakken leeg. Hij had 18 illegale nitraten bij zich. Dat is in beslag genomen en wordt vernietigd. 

Door de agenten is contact opgenomen met de ouders van de jongen. Zij gingen akkoord met een HALT-afdoening.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief