Sinterklaas en Pieten brengen raambezoeken aan Noordhoekse kinderen
Foto: Sylvester Baremans

Sinterklaas en Pieten brengen raambezoeken aan Noordhoekse kinderen

NOORDHOEK - Zelden werd de spanning van de kinderen zo lang op de proef gesteld als dit jaar. Door de traditie van een volgepakt kerkgebouw, al jaren de centrale plek van de Sinterklaas-intocht, kon dit jaar al vroeg een streep. Maar geen Sinterklaas is geen optie, zo vond het Sinterklaas Intocht Noordhoek Team (S.I.N.T.). En dus kwam er geen intocht, maar een doortocht. Een voor iedereen veilige activiteit, met raambezoeken voor alle kinderen die zich vooraf hadden opgegeven. En intocht of doortocht; het maakte voor de fonkeling in de ogen van de kinderen geen verschil, zo bleek al gauw.


Het Intocht Team maakt er elk jaar een sport van om de Sint op een originele manier te verwelkomen. Dat lukte de afgelopen jaren heel goed, maar dit jaar werd de uitdaging wel extra groot. Maar gelukkig kwam ook nu precies op het goede moment het beste idee boven drijven; een doortocht! En zo gingen de Sint en zijn Pieten, precies voor de buien later op de dag, op zondag 15 november op pad om de kinderen te bezoeken.

Teams

De Pieten waren verdeeld in teams. Zo was er het Tuin-Team; twee Pieten die bij een aantal adressen de tuin weer netjes maakten. Hoewel; er ging hier en daar ook wel wat mis. En wat te denken van het CreaTeam, die de ramen bij de kinderen die zij bezochten mooi versierden. Om het feest compleet te maken, zette het FeestTeam bij menig huis de boel extra op zijn kop, met leuke Sinterklaasmuziek en een dans met de kinderen.

Glimp van de Sint

In de tussentijd keek Sint goedkeurend toe hoe de Pieten de kinderen vermaakten. Bij alle ramen hingen de kleurplaten, die de kinderen vooraf hadden gekregen, goed zichtbaar voor de ramen. Iedereen genoot met volle teugen.  En de Sint zelf? Die werd samen met Hoofdpiet met de stoere cabrio-auto’s van Kees en Bert rondgereden door het dorp om zo naar de kinderen te kunnen zwaaien. Zo was het lang spannend, maar kregen alle kinderen waar zij ’s ochtends extra vroeg voor wakker waren geworden; een glimp van de Sint, een bezoek van de Pieten en uiteraard een heerlijke traktatie.

Sint-Speurtocht

De komende weken zijn de kinderen door de Sint en de Pieten uitgedaagd om deel te nemen aan een heuse Sint-Speurtocht. De kinderen moeten daarbij op zoek naar chocoladeletters, die bij sommige huizen voor het raam zichtbaar zijn. Van alle letters moet een woord worden gevormd. En de kinderen die het juiste woord gevonden hebben, maken natuurlijk kans op een mooie prijs. Voor sommigen van hen wacht op pakjesavond misschien wel een extra cadeautje.

Trots

De Sint en de Pieten zijn er samen met het Intocht Team trots op dat het ook dit jaar toch gelukt is om Noordhoek te bezoeken. En volgend jaar? Dan is hij zeker weer terug. Hopelijk in een mooi versierd kerkgebouw met heel veel mensen tijdens een sfeervolle intocht. De Sint en de Pieten kijken er nu al naar uit!

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>