Basisschool de Springplank: ‘Ook nu wordt Sinterklaas een feest om niet te vergeten’
Foto: Krijn ten Hove

Basisschool de Springplank: ‘Ook nu wordt Sinterklaas een feest om niet te vergeten’

De stichting Openbaar Onderwijs West Brabant heeft in de afgelopen periode ook nagedacht hoe om te gaan met de Sinterklaasviering op hun scholen. De Stichting gaf de locaties de vrijheid om het feest te organiseren binnen de mogelijkheden die er zijn. 

Judith Aardema, directeur van Basisschool de Springplank in Fijnaart, heeft fors moeten nadenken over de invulling van het jaarlijkse Sinterklaasbezoek aan haar school. “De Sint is een oude man en we moeten voorzichtig zijn met zijn gezondheid. En aan de ander kant hebben we ook nog te maken met de regels die zijn vastgelegd als gevolg van de Corona-pandemie. Dus alles wat we organiseren moet wel binnen de richtlijnen vallen. Maar gelukkig hebben we goede afspraken kunnen maken met de Sint en zijn Pieten.” Door de situatie en de maatregelen zal zijn bezoek anders zijn dan anders dat is wel duidelijk.

Aardema wil er, in overleg met Sinterklaas nog niet al te veel over zeggen: “Maar het wordt zeer zeker een feestje voor de kinderen om nooit te vergeten. Sint heeft beloofd om zijn jongste Pieten te sturen zodat er een aantal kunnen komen die toch met de kinderen kunnen spelen en dollen, en uiteraard pepernoten kunnen uitdelen. Sinterklaas zelf heeft aangegeven dat hij er in elke groep bij zal zijn. Hoe? Dat is voor ons ook nog een vraagteken, maar wij weten dat de Sint zijn woord altijd nakomt dus gaat dat zeker goed komen.”
Basisschool de Springplank Fijnaart


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>