Droom Prisca komt uit met kerstpakkettenactie: Doneer ook voor de Moerdijkse minima!
<p>Prisca en Remco kwamen in 2014 om het leven.&nbsp;</p>

Prisca en Remco kwamen in 2014 om het leven. 

(Foto: Petra de Jager)

Droom Prisca komt uit met kerstpakkettenactie: Doneer ook voor de Moerdijkse minima!

ZEVENBERGEN - De Zevenbergse Petra de Jager is genomineerd voor de titel ‘Brabander van het Jaar’. Zij maakt kans op deze titel vanwege haar hartverwarmende kerstpakkettenactie voor de Moerdijkse minima. “Maar deze actie is een idee van mijn dochter Prisca. Het was haar droom om mensen die het minder hebben te helpen met boodschappen. Helaas kon zij haar idee niet meer uitvoeren. Ze kwam samen met mijn man Remco op 20 oktober 2014 om het leven bij een ongeval”, vertelt Petra.


De twee gingen op die dag nog even samen op de motor naar de Bredase kermis. Ze kwamen niet meer thuis. Op de N286 bij Zevenbergen moest Remco een noodstop maken, waardoor de remmen van de motor vastsloegen. Zowel Prisca als Remco overleefden het vreselijke ongeluk niet. Petra ging -hoe moeilijk het verlies van haar man en dochter ook waren- niet bij de pakken neer zitten. Ze dacht aan de bijzondere wens van haar dochter en besloot die in de praktijk te brengen.

Zes jaar geleden startte ze voor het eerst met het verstrekken van boodschappenpakketten aan de minima. Het hele jaar door spaarde ze hard om dozen vol etenswaren weg te geven. De eerste keer maakte ze tien gezinnen blij. De jaren daarop groeide deze aantallen tot maar liefst 43 pakketten in 2019. Ook doneerden vrienden en bekenden spontaan etenswaren. Dit jaar verloor Petra haar baan waardoor de actie in gevaar dreigde te komen. Hierdoor moest ze wel om hulp vragen. 

De nominatie voor de verkiezing ‘Brabander van het Jaar’ van Omroep Brabant kwam dan ook precies op tijd. “Eigenlijk hoef ik helemaal niet in de belangstelling te staan, het is immers een idee van mijn dochter. Maar ik kan de aandacht goed gebruiken, omdat ik hoop zo een recordaantal gezinnen te kunnen helpen. Hoe mooi zou het zijn als we 100 gezinnen op een pakket kunnen trakteren? De actie is ook namens Remco. Dankzij hem krijg ik een nabestaandenpensioentje, waardoor ik heb kunnen sparen.”

Petra merkt dat in de gemeente Moerdijk veel armoede bestaat. Alleen komen veel gezinnen daar niet openlijk voor uit door schaamte. “Ik merk het als mensen de pakketten ophalen. Dan komen de verhalen los, vaak schrijnend. Petra heeft zelf ook armoede gekend. Ze kreeg haar dochter Prisca op zeventienjarige leeftijd. Jarenlang was ze alleenstaande moeder en knoopte ze de eindjes aan elkaar. Dat heeft Prisca onthouden: “Daarom wilde ze ook iets doen voor anderen. Ze heeft zelf meegemaakt dat ze met Kerstmis een boterham met pindakaas at, terwijl anderen van een rijkelijk feestmaal genoten.” Daarbij wilde ze niet alleen helpen met een Kerstmaaltijd, maar ook met boodschappen voor de weken na Kerstmis. Op deze manier kunnen deze mensen ook een keer genieten van een goed gevulde koelkast.

Vrijdag besteedt Omroep Brabant uitgebreid aandacht aan Petra’s actie. Dit jaar werkt Petra voor het eerst samen met de stichting Help Ons Helpen 0297, zodat mensen eventueel ook kunnen doneren. Het liefst ontvangt ze spullen voor in de boodschappenpakketten: “Alles is welkom!” Ze kan bijvoorbeeld goed langer houdbare producten gebruiken, zoals pasta, rijst, saus, broodbeleg en beschuit. Ook drinken, zoals pakken sap, melk, frisdrank of zelfs een fles wijn is van harte welkom. “Hoe meer mensen we blij kunnen maken, hoe beter. Zou houden we ook de herinnering aan Prisca en Remco levend.”

Ook helpen? Contact opnemen kan via de Facebookgroep Prisca en Remco Christmas/Boodschappen actie of stuur een bericht aan Petra de Jager. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/moerdijk&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;