Gemeente Moerdijk onderzoekt verzelfstandiging van vier weekmarkten
Foto: Marcel Otterspeer

Gemeente Moerdijk onderzoekt verzelfstandiging van vier weekmarkten

De gemeente Moerdijk telt vier weekmarkten in Zevenbergen, Willemstad, Fijnaart en Klundert. “Wij vinden deze markten erg belangrijk. Ze dragen bij aan de vitaliteit van de stads- en dorpscentra”, geeft wethouder Danny Dingemans aan.


Op dit moment onderzoekt de gemeente of de markten kunnen verzelfstandigen. “Dat betekent dat er één stichting in het leven wordt geroepen voor het beheer. De marktkramers maken dan zelf afspraken over waar ze bijvoorbeeld staan. We kunnen dan ook kijken naar modernisering, zodat we ook jongere bezoekers naar de markten kunnen trekken”, vertelt Dingemans. Op de weekmarkten in Willemstad (maandagmiddag bij Mauritshuis), Fijnaart (dinsdagochtend in de Voorstraat) en Klundert (donderdagmiddag op parkeerplaats AH) staan bijna alleen foodkramen. In Zevenbergen is de markt (op donderdag) een stuk groter met zo’n 25 kramen. Daar is het aanbod in non-food, zoals ondergoed en kleding ook groter. 

Dingemans: “We zien vooral dat foodkramen het goed doen. Gezond eten is in, maar er is ook veel vraag naar bijvoorbeeld delicatessen, olijven en kipspecialiteiten. Winkeliers zien markten tegenwoordig ook graag komen. In het verleden werd de markt weleens als concurrent gezien, maar bezoekers combineren een uitje naar de markt juist met het boodschappen doen.” De markt van Zevenbergen heeft een belangrijke regiofunctie en trekt ook mensen uit de omringende kernen: Dingemans: “Dat zien we natuurlijk graag. Dat houdt de centra levendig.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>