Vaccineren niet vervroegd in West-Brabant: eerste coronaprik op 15 januari

Vaccineren niet vervroegd in West-Brabant: eerste coronaprik op 15 januari

Het vaccineren tegen coronavirus COVID-19 start in West-Brabant wordt niet vervroegd. De start staat gepland op vrijdag 15 januari. Dan worden de medewerkers van verpleeghuizen ingeënt. 


Daarna komt personeel uit de gehandicaptenzorg en de thuiszorg aan de beurt. Dit meldt GGD West-Brabant. Het vaccineren gebeurt bij het ziekenhuis van Amphia aan de Langendijk in Breda.

Op dit moment werken medewerkers van GGD en Amphia hard aan het inrichten van de locatie voor grootschalige vaccinatieruimtes. Alleen in de regio’s Midden- en Noordoost-Brabant, Rotterdam en Utrecht zet GGD-personeel de prik vanaf 8 januari. Zorgmedewerkers van verpleeg- en verzorgingstehuizen kunnen vanaf vandaag bellen voor een inenting. 

Tweeduizend medewerkers in staan paraat om de afspraken in te plannen. Ook zorgverleners uit de acute zorg krijgen voorrang op een prik, maar dat gebeurt niet op de centrale locaties.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>