De toekomstige Steenweg.
De toekomstige Steenweg. Foto: Gemeente Moerdijk

Steenweg in Moerdijk-dorp wordt verkeersveiliger

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK - Deze week zijn de werkzaamheden gestart aan de Steenweg in Moerdijk-dorp. De straat krijgt een verkeersveiliger karakter, meer parkeerplaatsen en meer groen. Dat waren drie belangrijke wensen van de bewoners. 

In een deel van de Steenweg komt een nieuw afvoerstelsel voor regenwater en vuil water. De afvoer van regenwater wordt losgekoppeld van het afvoer van vuil water. De camping wordt ook afgekoppeld voor het huidige systeem, zodat bewoners geen overlast meer hebben van overstroming van ‘vuil water’ in hun achtertuin. De gemeente versmalt de Steenweg. Op sommige plekken is de rijbaan 7 meter, dat wordt 5,8 meter. 

De parkeervakken krijgen een lichte verhoging, zodat er een duidelijke scheiding ontstaat tussen rijbaan en parkeervakken. Langs de weg komen rode fietssuggestiestroken van 1,8 meter breed. De aannemer legt ook extra parkeervakken aan. Tussen de Koning Haakonstraat en de Steenweg 99 komen 83 parkeerplekken. Dat zijn er nu 70. De Steenweg krijgt een groener karakter door de aanplant van 20 bomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief