Corona gooit roet in het eten: restaurant Sugar & Spice laatste week open
Anouk en Jared Drake
Anouk en Jared Drake (Foto: Collectie familie Drake)

Corona gooit roet in het eten: restaurant Sugar & Spice laatste week open

ZEVENBERGEN - Ze kwamen met een droom vanuit Nieuw-Zeeland naar Nederland, Anouk en Jared Drake. Een droom die een jaar later door Corona is verworden tot een grote teleurstelling. Het relaas van hoe een goed idee gegrepen werd door een pandemie.


 Anouk, van oorsprong Zevenbergse, verhuisde op haar 11de met har vader naar Nieuw-Zeeland. Ging daar op school, werken, leerde Jared kennen en kreeg kinderen. Beiden werkten in de horeca als chef-kok. Maar de wereld was groter dan alleen Nieuw-Zeeland. “We wilden de wereld laten zien aan onze kinderen, maar ze ook leren hoe zij zich verhouden tot de wereld”, aldus Jared. De reis ging langs vele landen en overal vonden ze werk in restaurants. Het maakt dat ze inmiddels ervaring hebben in meer dan 20 keukens.

Anouk zag het zitten om terug te gaan naar Nederland. “Mijn moeder en familie woont hier, dus de keuze om naar Zevenbergen te komen was snel gemaakt. Begin 2020 kwamen we in Nederland aan, en ook hier was de insteek om met onze jarenlange ervaring werk in de keuken te vinden. Om zo onze kennis te delen en te leren van de Nederlandse keuken.” 

Maar Corona gooide roet in het eten. De horeca ging dicht en restaurants zaten niet te wachten op nieuw personeel. De keuze werd uiteindelijk een eigen restaurant te starten in Zevenbergen. Het verhaal achter het restaurant was de invloeden van de vele keukens die ze beheersten bij elkaar te brengen. Het beste van wat de internationale keukens kan brengen bij elkaar in Zevenbergen. Ze gingen een samenwerking aan met een gelegenheid die zelf geen eten serveerde.

Positieve reacties

Het restaurant was amper twee weken open toen de tweede lockdown kwam en de zaak weer dicht moest. Anouk: “In die weken kregen we veel positieve reacties, klanten waren enthousiast. De klanten in Zevenbergen waren echt geweldig. Het ligt ook in onze Nieuw-Zeelandse cultuur, de gastvrijheid, net iets verder gaan voor je klant dan dat ze hier doen, dat werd goed ontvangen. Een stuk persoonlijke aandacht, het gesprek aangaan, vragen wat je beter kan doen. Wij zijn niet anders gewend.”

De tweede lockdown betekende dat Anouk en Jared opnieuw moesten gaan nadenken over wat nu? “Door de sluiting konden we uiteindelijk niet blijven waar we zaten en moesten we naar een andere locatie. We zijn begonnen met afhalen maar merkte dat men toch liever bezorgd wilden hebben. Dus hebben we daarvoor gekozen.” Maar ook dat verhaal houdt op. “We zijn naar Nederland gekomen om er een succes van te maken, hebben alles met eigen geld gedaan, geen bank nodig gehad en hebben steeds ons zelf willen bedruipen, maar het geld raakt op, we komen niet in aanmerking voor ondersteuning” vertelt Jared met het verdriet in zijn ogen.

Het was een mooie droom met een mooi en goed plan, alle wereldkeukens op een plek in Zevenbergen. Het was een mooie toevoeging geweest aan het aanbod wat er was maar bovenal aan de mooie haven. 

“Wat nu? Er is nog altijd de hoop dat er iemand is die ons idee wil omarmen en met ons het avontuur wil aangaan. En anders willen we alsnog die baan hebben ergens in een keuken, of op welke andere manier onze kennis als consultant aanbieden. We hebben wat te bieden aan kennis van overal uit de wereld”, sluit Anouk het gesprek af. Deze week is de laatste week van Sugar and Spice.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>