De markt in Zevenbergen.
De markt in Zevenbergen. Foto: Will Rombouts

Moerdijkse markten gaan toch niet zelfstandig verder

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK - De markten van Zevenbergen, Fijnaart, Klundert en Willemstad gaan toch niet zelfstandig verder. Dat maakt het gemeentebestuur bekend. Het was de bedoeling dat de markten vanaf 1 april op eigen benen zouden staan, maar volgens burgemeester en wethouders is het daar nu niet het moment voor. 

Op dit moment richten marktkramers zich voornamelijk op het overleven van de coronacrisis. Ondernemers die bijvoorbeeld kleding of schoenen verkopen, mogen al wekenlang niet op de markt staan. Dit is voorbehouden aan marktkramers die essentiële producten verkopen.

Toch geen stichting

Voor een verzelfstandiging is het nodig om met aandacht en energie na te kunnen denken over de toekomst. Ondernemers die zich hadden aangemeld voor het nieuwe stichtingsbestuur hebben zich inmiddels ook teruggetrokken. Het gemeentebestuur ziet daarom af van het onderbrengen van de vier markten in een stichting. Men start de gesprekken opnieuw op als de coronacrisis is gaan liggen. De organisatie van de markten blijft daarmee in handen van het college. Ook de gemeentelijke marktmeester gaat voort met de werkzaamheden.

Markten

De gemeente Moerdijk telt vier markten. De grootste weekmarkt staat op donderdag in Zevenbergen met gemiddeld zo’n 25 kramen. In Willemstad staan de ondernemers op maandagmiddag bij het Mauritshuis, in Fijnaart op dinsdagochtend in de Voorstraat en in Klundert op donderdagmiddag op de parkeerplaats van Albert Heijn.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief