Foto: Camping Linda

Aanleg nieuw fietspad langs Zevenbergseweg start medio juni

KLUNDERT/ZEVENBERGEN - Nog dit jaar ligt er een nieuw fietspad langs de Zevenbergseweg tussen Klundert en Zevenbergen. De gemeente Moerdijk besteedt in mei 2021 de werkzaamheden aan, planning is dat de aanleg medio juni start. 


De nieuwe fietsverbinding komt aan de noordzijde van de Zevenbergseweg. Het wordt een tweezijdig bereden fietspad, oftewel: de baan richting Zevenbergen en die richting Klundert liggen naast elkaar. Het fietspad aan de zuidzijde van de Zevenbergseweg vervalt. Het nieuwe fietspad is 3,5 meter breed.

Kap essen

Dat heeft als voordeel dat de verbinding een grotere capaciteit heeft, beter doorstroomt en het onderhoud minder kost. Voor de aanleg worden op 25 maart 9 essen gekapt nabij de bebouwde kom-grens van Klundert. Die bomen worden ruimschoots gecompenseerd: aan de zijde waar het fietspad vervalt, komt nieuw groen.

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>