Foto: Angelique van de Reijt

Twan is vrijwilliger bij dierenpark Klundert: ‘Mijn lievelingsvarken Charlotte woonde eerst bij mij thuis’

KLUNDERT - Twan Geerts is helemaal in zijn nopjes als vrijwilliger bij het dierenpark in Klundert in de stralende lentezon. Zodra hij het hek opent, staan de ezels hard te balken en schaart al het klein vee zich als een grote kudde om hem heen.


“Ik heb altijd al iets met dieren gehad”, zegt Twan. Ondertussen voert hij de kippen, ezels, ganzen, pauwen, kalkoenen, walibi’s, geitjes, het hangbuikzwijn en bokjes. De herten blijven op afstand, zij zijn wat waakzamer. “Gelukkig heeft de gemeente toegezegd dat we elektra en water krijgen hier, want nu zijn we voor het water nog aangewezen op de sloot en de Sovak.

Enkele Sovakbewoners, zelfs 1 in een rolstoel, komen hier ook wekelijks vegen en voeren. Bijna al deze dieren heb ik zelf opgevoed vanaf hun geboorte. Er zijn dit voorjaar al 7 nieuwe baby’s geboren hier. 4 bokjes, 3 geitjes. 1 Moedergeit heeft een drieling gebaard, waarvan ik het kleinste geitje met de fles heb groot gebracht bij mij thuis. Nu is mijn lievelingsvarken Charlotte, die ook eerst bij mij thuis gewoond heeft, zwanger en ze kan elk moment bevallen.” zegt Twan.

“O ja, wat ook belangrijk is om in de krant te vermelden; de ezels mogen geen brood, dat staat ook op het bord bij de ingang. En liever geen citrusfruit, zoals sinaasappels. Dat is slecht voor de dieren”, aldus Twan. “Ik ben zo dol op de dieren en zal dit altijd blijven doen, ook al start ik binnenkort met een nieuwe baan en ben ik ook vrijwilliger bij de Speeltuinvereniging “het Westerkwartier”. Het is gewoon een hele leuke hobby in de buitenlucht!”

Angelique van de Reijt,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>