Hoofdrolspeler Lukas Broos moet nog even geduld hebben.
Hoofdrolspeler Lukas Broos moet nog even geduld hebben. (Foto: Jan Willem van Bodegom)

Musical Oorlogswinter opnieuw jaar uitgesteld

FIJNAART - Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart blijven de hoop houden dat zij de musical ‘Oorlogswinter, de Musical’ op de planken kunnen brengen. 


Zij hebben de optredens voor het openluchtspektakel voor de derde keer uitgesteld. Deze keer is de planning om de voorstellingen te houden op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 april 2022.

Het opnieuw uitstellen van Oorlogswinter, de musical valt de organiserende muziekvereniging zwaar. “We hebben zo’n mooie productie in voorbereiding. Daar willen we meer dan 3.000 bezoekers verdeeld over drie avonden van laten genieten. 

Dat was aanvankelijk de bedoeling in mei 2020, ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid. Maar iedereen weet waarom de voorstellingen toen en nog steeds niet plaatsen hebben kunnen vinden”, meent voorzitter Jan Willem van Bodegom van Oranjevaan.

Repetities al maanden stil

Het is al meer dan een jaar niet mogelijk om grote evenementen te houden. De coronamaatregelen maken grote samenkomsten onmogelijk. Ook kunnen de acteurs, muzikanten en zangers niet repeteren door de terugkerende lockdowns.

 ”De repetities liggen al sinds 30 september stil. Ik hoop dat we nog voor de zomervakantie de draad kunnen oppakken, maar ik heb er een hard hoofd in. We moeten dan ook noodgedwongen de voorstellingen opnieuw uitstellen. Dit keer willen we ons publiek en onze medewerkers zekerheid bieden dat de datum die we kiezen wél gehaald kan worden. Daarom hebben we een drastisch besluit genomen en de voorstellingen met een heel jaar verplaatst naar 8, 9 en 10 april 2022. De kans is heel groot dat we ons normale leven in april volgend jaar door het vaccineren hebben hervat”, geeft Van Bodegom aan.

Voorbereidingstijd broodnodig

Bovendien vergen de voorbereidingen veel werk. “We moeten van voor af aan beginnen. Die voorbereidingstijd hebben we echt nodig. We willen ons publiek op het evenemententerrein van Fijnaart een openluchtspektakel bieden waar ze niet alleen van genieten, maar ook nog jaren positief over praten”, meldt de voorzitter. 

Voor de openluchtvoorstellingen op het evenemententerrein in Fijnaart zijn al redelijk wat kaarten verkocht. Alle toegangskaarten, parkeertickets en gereserveerde stoelen blijven geldig. “We hopen dat zoveel mogelijk mensen hun ticket bewaren tot volgend jaar. Bovendien weet je dan zeker dat je de zitplaats behoudt die je nu hebt”, benadrukt Van Bodegom.

Kaartjes

De organisatie heeft inmiddels alle kopers van kaartjes, sponsoren en subsidieverstrekkers ingelicht over de verplaatsing van de musical naar volgend jaar. Inmiddels is de verkoop van tickets ook weer op gang gekomen. Die kwam tijdens de eerste lockdown geheel stil te liggen.

 ”Het moet nu wel geheel gek lopen mochten de voorstellingen in april 2022 geen doorgang vinden. Zodra het weer kan, gaan we met volle energie aan de slag met het repeteren en de voorbereidingen. Oorlogswinter is een bijzonder verhaal en een prachtige musical die nu voor het eerst in de openlucht opgevoerd gaat worden.” Kaarten zijn te koop via www.oorlogswinterfijnaart.nl. Voor vragen, neem contact op via info@oranjevaan.nl.

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>