Foto: Tom Rietveld

Lennard uit Zevenbergen is legofan vanaf vierde jaar: ‘Mijn eerste bouwsel was treinstation’

Lennard Zwaard uit Zevenbergen is ook een LEGO fan van het eerste uur. Al vanaf zijn vierde. Na zijn zestiende jaar een lange tijd niets en vier jaar geleden weer begonnen.


Lennard: “Het wordt een verslaving. Enerzijds brengt het rust, maar de onrust komt weer als er iets nieuws uitkomt. Dan weer snel zoeken naar nieuwe pakketten bij een Lego winkel of snuffelen op marktplaats”.

Unieke verzameling

Lennard heeft zijn halve verzameling uitgestald op de tafel en in de vensterbank. Wat was je eerste bouwsel? Lennard: “Mijn eerste grote ding vroeger was het treinstation. Nu zeldzaam en veel waard. Drie jaar geleden het Harry Potter Kasteel . De speelboom, die heeft mijn vrouw gemaakt en samen zijn we aan het Disney kasteel gaan bouwen”. Lennard vervolgt: “ Hier een Bat-mobile en een schip, dat in drie variaties gebouwd kan worden. En dan de kraanwagen, dit is technisch lego, kan allemaal bewegen. En dan de Liebherr graafmachine, die kan zelfs met de telefoon bestuurd worden. Daar de Dom’s Charger, de auto uit de film The Fast and The Furious. En deze London Dubbeldekker. Een leuke herinnering aan onze Stedentrip naar Londen. Dit is de James Bond auto. Boven staat een Taj-Mahal bouwwerk en nog veel - weer uit elkaar gehaald - in boxen. Behalve mijn speelkwartiertjes ben ik druk met mijn eigen bedrijf als mediator. Daarvoor een carrière in de uitzendbranche.” Voor de winkeliersvereniging in Zevenbergen is hij nu onbezoldigd voorzitter geworden om onder andere City marketing een boost te geven.

Tom Rietveld,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>