Afbeelding
Foto: Marcel Otterspeer

Wethouder Dingemans: ‘Brugklep Haringvlietbrug eerder vervangen dan in 2023’

Door: Monique Jansen Algemeen

Wethouder Danny Dingemans voelt zich overvallen door het besluit van Rijkswaterstaat om de maximumsnelheid op de Haringvlietbrug te verlagen naar vijftig kilometer per uur, nog maar één rijstrook open te houden en de brug nog maar één keer per week te openen voor de hoge scheepvaart. “Dit betekent veel voor onze inwoners en bedrijven. De brug is een cruciale plek voor West-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland en het internationale verkeer.”

Hij ziet de nodige problemen: “Denk bijvoorbeeld aan vertraging, extra (omrijd)tijd en sluipverkeer. Ook zal omrijdend verkeer voor extra drukte zorgen op de A16 (Moerdijkbrug) en de A17.” De Regio West-Brabant heeft inmiddels een brief gestuurd naar minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Daarin wordt om opheldering gevraagd. Daarnaast vindt er donderdag een bestuurlijke afstemming plaats tussen de direct getroffen gemeenten Moerdijk, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee, de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant en Rijkswaterstaat.

 “We hopen meer duidelijkheid te krijgen over de nu getroffen maatregelen en de planning van de werkzaamheden. Daarna kunnen we bekijken of het noodzakelijk en mogelijk is om aan te dringen op versnelde vervanging van het beweegbare deel van de brug.” Nu staat de vervanging pas voor 2023 op het programma. Dat betekent dat de beperkende maatregelen zeker twee jaar zullen duren. Pas dan kan het verkeer weer veilig en met volle snelheid de brug passeren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief