Onthulling naam 'de Ontmoeting' in beeld.
Onthulling naam 'de Ontmoeting' in beeld. Foto: Jaap Bouwer

Start Gereformeerde Kerk met nieuwe naam

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZEVENBERGEN - De Gereformeerde Kerk te Zevenbergen is het kerkelijk jaar 2021-2022 begonnen met de onthulling van een nieuwe naam: ‘de Ontmoeting’.

Dit jaar wordt er verder geborduurd op de uitwerking van het Werkplan, welke door ds. Marloes Meijer met de gespreksgroep van de kerk is gerealiseerd. Dat was een hele opgave en wij mogen hierop trots zijn.
“Veel is reeds gedaan, maar er moet ook nog veel gebeuren,” aldus Jaap Bouwer. “Wij willen een missionaire gemeente zijn die uitreikt naar mensen niet alleen binnen, maar ook buiten onze kerk. Want kerk zijn, gemeente zijn doe je met z’n allen.” Een belangrijk onderdeel was en is de naamgeving van het kerkgebouw.
Met veel respect stond daar voor jaren Gereformeerde Kerk. Echter om een missionair gevoel uit te dragen, moest er een andere naam komen. En die is er nu. Een verbijzondering vormt de letter ‘O’. Deze letter bestaat uit twee handen die naar elkaar reiken. Een teken van verbondenheid, maar ook open zodat er geen sprake van omklemming kan zijn, maar er een openheid is en ruimte voor datgene wat men inspireert in geloven en leven.

Onthulling
De onthulling van de naam werd verricht door het oudste lid van de kerkelijke gemeente, mevrouw van Beers-van der Male. Na de onthulling werd het glas geheven op de “vele ontmoetingen in de toekomst.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief