Foto: Tom Rietveld

Zevenbergse Ellie Klaverdijk belandde op bijzondere manier in de kunst

ZEVENBERGEN - Ellie Klaverdijk is wel op een heel bijzondere manier in de kunst beland. Zij woont aan de Hazeldonkse Zandweg, waar ook de stadsbussen langs komen, die van tijd tot tijd moeten wachten voor de spoorwegovergang. Als die bus dan net voor jouw woning stil staat, dan heb je een bus vol passagiers, die in jouw huiskamer gluren.


Ellie: “Ik heb niets te verbergen, maar een beetje privacy is toch wel zo prettig. Ik ben gaan nadenken hoe ik dit zou kunnen oplossen. Ik wilde geen plak plastic. Ze mogen wel binnenkijken, maar niet gelijk frontaal. Ik was bij de kapster en zag daar een mooi glas-in-lood raam hangen. En ze zei: ’Dat maakt mijn vader, die geeft daarin les’.”

“Ik heb gevraagd of ik ook in die cursus kan? En die heb ik gevolgd in Oosterhout. Daar kom ik nog steeds eigenlijk voor de gezelligheid en om ideeën op doen. Het glas-in-lood hangt voor mijn raam. Naast glas-in-lood heb ik me toegelegd op Tiffany creaties. Zo beland je door een probleem in de kunst. Nu alweer 20 jaar met deze hobby bezig. Bij de verkoop kom ik uit met de materiaalkosten. Dus ik ben er niet echt rijk van geworden, maar het geeft wel veel plezier”.

Tom Rietveld,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>