<p>Mann&ucirc;h van Gastel.</p>

Mannûh van Gastel.

(Foto: Eigen foto)

Toch weer een gevarieerd programma Zevenbergen Live!

ZEVENBERGEN - Het had enige voeten in aarde maar zaterdag 25 september 2021 is het weer zover: Zevenbergen Live! vindt na een jaar afwezigheid weer plaats in de Zevenbergse horeca.


In 1998 is het muziekfeest voor het eerste gehouden om initiatief van kastelein Toon den Ouden zaliger van café De Bakkerij aan de Markt en de Stichting Zevenement Zevenbergen. De opzet is al die jaren gelijk gebleven. De kastelein of restauranthouder kiest een artiest die het beste bij zijn vaste cliënteel past. Het publiek gaat van het ene naar het andere podium en beleeft zo een afwisselende avond in de horeca van het stadje aan de Roode Vaart.

In 2020 mocht het niet doorgaan. Vorige week zetten de gemeente Moerdijk en het kabinet in Den Haag alle lichten op groen voor de muziekavond. Helaas zijn er door de onzekerheid minder deelnemers dan andere jaren, maar het publiek kan toch kiezen uit zeven podia. En net als andere jaren is de toegang overal gratis.

Bijna overal, want wie Dave Budha in het verbouwde theater De Schuur wil bezoeken, moet entree betalen. Zevenbergen kent hem gewoon als Dave Broeders (1992). Ooit won hij de Mini-Playbackshow met zijn imitatie van Elvis Presley. Maar zijn echte doorbraak als artiest kwam met de EP’s Raamuit en Tuinen van het Licht. Inmiddels heeft deze hiphopartiest op grote festivals gestaan als Down the Rabbit Hole, Oerol en de Zwarte Cross. Met zij eerste album Mooie Droom onder de arm maakt hij nu een tournee door Nederland. En vergeet daarbij  Zevenbergen niet!

In het dit jaar geopende eetcafé Marktzicht treedt het illustere dj-duo Beats for Breakfast op. En hoewel ze beginnen op een tijdstip dat de gemiddelde mens zijn avondeten al achter de kiezen heeft, draagt hun programma de naam Scrambled Eggs.

Een hele artiestenparade is te zien in café Ons Thuis in de Langenoordstraat. We gaan René Smulders zien en zanger Gerbrand. Bovendien zijn er optredens van Patrick Dano en van de topper Rinus Ponsen.

Frontaal is een rockcoverband uit West-Brabant met een breed repertoire stevige rocknummers: van Muse tot Pearl Jam en van Metallica tot ABBA, het komt allemaal voorbij. Frontaal speelt zaterdag in blues- en rockcafé Gesellies.

Pop en coverband de Mannûh Van Gastel speelt in café De Druif en bestaat uit vijf doorgewinterde gelegenheidsmuzikanten. Behalve de drummer zijn alle muzikanten geboren in Oud Gastel... vandaar de naam. Het repertoire van de Mannûh van Gastel varieert van Internationale pop- en rocksongs van Status Quo, The Rolling Stones en Brian Adams tot meezingers van o.a. Hazes, Bløf en De Dijk.

De Caddilekkers spelen weer in café De Bakkerij. Al een aantal jaren een vaste waarde en een publiekstrekker op Zevenbergen Live!. Blues, rock, bluesrock, alle hits van weleer staan op de lessenaar van Rien, Hessel, Arjan en Chris. Vlijmscherpe gitaarsolo’s, topzang en vette drumriffs wisselen elkaar in een moordend tempo af.

In café Proost is een bijzonder orkest te zien. Molly Malone speelt Ierse muziek en omschrijft zichzelf als een pittige folky vijfmansformatie. Het eigen geluid van de band heeft een hoog Iers gehalte, spreekt een breed publiek aan en nodigt uit tot meezingen en “voetjes van de vloer”. Hoe komt Molly Malone in Proost terecht? Simpel: Zanger/gitarist René Tiebout is de vader van kastelein Mike Tiebout!

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/moerdijk&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;