Foto: Shutterstock

Nog geen buitenlandse reizen voor leerlingen Markland College

ZEVENBERGEN - Door de coronapandemie werden niet alleen zonvakanties gecanceld, maar ook buitenlandse schoolreizen. Afgezien van dat de reizen leuk zijn voor de leerlingen, zijn ze ook ontzettend leerzaam. Leerlingen leren zelfstandig te zijn, komen in contact met nieuwe culturen en leren vaak ook de basis van een nieuwe taal. Zonde dat de reizen vorig jaar dus niet door konden gaan, maar hoe zit het met dit schooljaar? “We zijn druk aan het kijken hoe we het gaan doen,” vertelt Eva de Jong, teamleider Vwo op het Markland College in Zevenbergen.


Op het Markland College kiezen de examenleerlingen normaal gesproken tussen verschillende schoolreizen. Zo konden ze kiezen uit: Schotland, Parijs, Berlijn, Barcelona of een sportieve reis naar Empuriabrava. De examenreizen waren altijd de week voor of de week na de herfstvakantie. Dit jaar is alles anders door de pandemie. “We boeken altijd ongeveer driekwart jaar van tevoren, maar nu met corona konden we niet voorspellen wat de maatregelen zouden zijn en of we wel naar het buitenland konden,” vertelt De Jong, teamleider Vwo op het Markland College.

Hartje Nederland

Het is in ieder geval duidelijk dat de reizen naar Nederland gaan en een enkele naar België. “Dat doen we met name door de maatregelen, maar ook door het testen,” verklaart Eva. “Door de AVG-wet mogen docenten en scholen niet weten wie er wel of niet gevaccineerd is.” In de meeste landen moet er een coronapas getoond worden en dat gaat op deze manier moeilijk. “Om elke dag bepaalde leerlingen te moeten laten testen, dat wordt veel te ingewikkeld. Bovendien weten we dan alsnog wie er wel en niet gevaccineerd is. Dat mag niet,” vult ze aan.

Annuleren

Vorig jaar had het Markland College wel reizen naar het buitenland geboekt. “Omdat we dus driekwart jaar van tevoren boeken, hadden we in februari/maart net geboekt toen het coronavirus uitbrak. We hebben alles al vrij snel moeten annuleren daardoor,” herinnert De Jong zich. Nu vinden de examenreizen plaats in februari. Vanwege de onzekerheid en de coronapas kijken veel scholen kritisch naar schoolreizen in Nederland. Dat merken ze bij het Markland College ook. “We zijn nu druk aan het kijken, maar we moeten wachten tot we iets terug horen van accommodaties,” aldus Eva de Jong.

Marloes Smits,
 



NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>