Foto: Tjeu Bömer

Dré en Tjeu Bömer zijn echte alpacaliefhebbers: ‘We hebben er een zwak voor’

Dré en Tjeu Bömer uit Klundert zijn echte alpacaliefhebbers. Zij hebben een kudde van maar liefst vijf alpaca’s in hun weide. Op dit moment staan de dieren tijdelijk in Hoeven. “Een bekende had deze wens. Zij wilde graag genieten van een alpaca in haar wei, maar de dieren zijn aan elkaar gehecht. Daarom hebben we ze allemaal gebracht. Daar is ze erg blij mee!”


De alpaca’s staan nu sinds drie jaar bij de familie Bömer naast het woonwagenkamp en vormen een bekende verschijning in Klundert. “We hebben ook al jonkies gehad. Eén keer had een veulen een gebroken enkel. Zijn pootje is toen in het gips gegaan en kwam er heel mooi uit. Wij doen alles wat nodig is voor een goede verzorging van onze dieren”, benadrukt Dré. Hij neemt de dieren ook mee naar het bejaardentehuis in Klundert waar de dieren een uurtje grazen in het gras voor het gebouw. “De bewoners genieten daar echt van. Ze vinden het geweldig! Helaas zijn er mensen die dan de politie bellen, terwijl de dieren zich heel goed laten pakken. De politie kan ook alleen maar concluderen dat wij heel goed voor onze dieren zorgen!” 

Dré zorgt er dan ook voor dat zijn alpaca’s en andere dieren niets tekort komen. “Onze alpaca’s krijgen twee soorten hooi, luzerne en speciale vitaminen. Ook knippen we regelmatig de nagels. We kunnen er ook heel goed mee wandelen, het zijn hele intelligente dieren die goed luisteren. We hebben een zwak voor onze alpaca’s, je kunt ze vergelijken met grote poedelhonden!”

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>