Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Peter heeft moestuin van 400 vierkante meter: ‘Groot deel oogst ging naar de voedselbank’

Door: Tom Rietveld Algemeen

Peter Maunder (76) heeft al twaalf jaar een moestuin van 400 m2 aan de Schansdijk in Zevenbergen. Een voorbeeld tuin. De Engelsman Peter woont al een half leven in Nederland.

Tuinder en muzikant

Het is voor hem na zijn pensionering in 2008 een geweldig hobby, naast zijn muzikale en zang ambities. Hij speelt gitaar in een band en treedt nog steeds met regelmaat op. Laatst in Dordrecht , Roosendaal en op Fort Sabina. Peter: “Binnenkort bij goed weer gaan we weer spelen op Fort Sabina”

Allotment

Interessante man, maar nu over de moestuin. Hij noemt het een ‘Allotment’, Hij zou niet een Engelsman zijn om de correspondent ‘a cup of tea’ aan te bieden vanuit zijn thermosfles. “Je kunt het hele jaar eten uit je tuin. Ik heb zoveel tomatenplanten, dat ik vorig jaar een groot deel van de oogst aan de voedselbank heb gedoneerd. Dit jaar gaat er met regelmaat een deel van de oogst naar de Huiskamer in Zevenbergen”.

Tussen hoge bomen, maar de ligging is perfect wat betreft de zon. Zon komt op vanuit het oosten en blijft tot vijf uur. En de hoge bomen vangen veel wind, waardoor het niet winderig is. Er groeit van alles wel wat in de moestuin. Peter: ”Het is wel een mooie hobby, vooral als het weer goed is. Het is heerlijk om hier te zijn. De rust. Lekker je hoofd leeg maken. Dat is toch fantastisch?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief