Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Peter en Yvonne hebben al heel lang moestuin: ‘Wij tuinieren biologisch-dynamisch’

Door: Tom Rietveld Algemeen

ZEVENBERGEN - Volkstuinen of moestuinen zijn tegenwoordig erg gewild bij jong en oud. Lang geleden was het iets voor arme mensen, die door hun moestuin in een deel van hun levensbehoeften konden voorzien. Overleven dus. Tegenwoordig is dat anders. Mensen kiezen nu voor een volkstuin om gezonde en smaakvolle groente, fruit en kruiden te kweken, die lekkerder en verser zijn dan uit de supermarkt.

Op het volkstuinencomplex aan de Galgenweg in Zevenbergen ontmoeten we Peter en Yvonne, die al heel lang een moestuin hebben. Yvonne is zo enthousiast, dat ze dit jaar in het bestuur is gekomen van de Volkstuindersvereniging Zevenbergen. Op de tuin vullen Yvonne en Peter elkaar wat taakverdeling goed aan. De een zaait, oogst en verwerkt de oogst en de ander bouwt en onderhoudt.

Biologisch

“Wij tuinieren biologisch en biologisch-dynamisch, dat betekent dat we rekening houden bij het zaaien en planten met de maanstanden. Dat laat ik nu een beetje los. Ben te druk met andere dingen bezig, zoals inmaken. Ik heb net gisteren tien potjes aardbeienjam gemaakt.”

Yvonne wijst naar een mooie struik vol met loganbessen, een kruising tussen een framboos en een braam. Heel smaakvol, maar erg kwetsbaar om te vervoeren. Dus je komt hem niet of nauwelijks tegen in de winkels. Wat is er lekkerder dan een mooie sappige aardbei te oogsten van je eigen tuin en deze zo in je mond stoppen?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief