Foto: archief Weekblad de Bode

Controle bedrijven haven- en industrieterrein Moerdijk levert weinig op

  Algemeen,Nieuws

MOERDIJK - Douane, politie, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit en de Gemeente Moerdijk hebben dinsdag onaangekondigd negen bedrijven op het haven- en industrieterrein Moerdijk gecontroleerd. Het ging daarbij om zogenaamde 'blinde vlekken'. Er zijn geen bijzonderheden geconstateerd.


De bij de actie betrokken partijen  controleerden op het naleven van milieu-, brandveiligheid- en bouwvoorschriften. Ook werd gecontroleerd of de activiteiten van de bedrijven passen binnen het bestemmingsplan. In het algemeen bleken de gecontroleerde bedrijven hun zaken goed op orde te hebben.

Blinde vlekken

Voornamelijk bedrijven waar toezichthouders nog weinig over weten, de zogenaamde 'blinde vlekken', zijn bezocht. Er zijn zoals gezegd geen bijzonderheden geconstateerd. In een paar gevallen bleken brandblussers en/of verwarmingsketels niet gekeurd. Ook was de nooduitgang een enkele keer geblokkeerd. Verder nam de douane op twee locaties monsters uit brandstoftanks om te controleren of de inhoud van de tanks rode of witte diesel bevat. De monsters zijn meegenomen voor analyse.

Betrokken partijen
Op het haven- en industrieterrein zijn verschillende toezichthouders actief. Zij hebben elk hun eigen rol in de veiligheid van de haven. Voor alle partijen geldt dat goede contacten met ondernemers van groot belang zijn. Door dit soort controles tegelijkertijd uit te voeren, werkt de overheid efficiënt en effectief. De toezichthouders kunnen gebruikmaken van elkaars expertise en ondernemers krijgen slechts één keer een bezoek. De controle van dinsdag is uitgevoerd door tien toezichthouders van de douane, het haventeam van de politie Zeeland West-Brabant, de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit en de gemeente Moerdijk. De controle levert niet alleen een actueel inzicht op maar werkt ook preventief. Gezamenlijk brengen partijen het belang van het naleven van wet- en regelgeving bij de bedrijven onder de aandacht. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief