Foto: Bert Bongers

Bult van Pars wordt verkocht via prijsvraag

KLUNDERT - Het gemeentebestuur van Moerdijk wil op originele wijze af van de Bult van Pars in Klundert. Het afgegraven terrein rondom de voormalig oliemolen en stoommalerij wordt verkocht door middel van een ontwerpprijsvraag.


De gemeente Moerdijk wil daarbij projectontwikkelaars de kans geven met ontwerpideeën te komen voor op het terrein. Het plan met de beste prijs-kwaliteitverhouding, dat voldoet aan de vooraf vastgelegde eisen, wordt straks uitgevoerd. Basis van de ontwerpen wordt een nieuw bestemmingsplan, dat de komende tijd wordt opgesteld. "Zo bepalen we wat de kaders zijn waaraan het ontwerp moet voldoen", legt wethouder Thomas Zwiers uit.

Woningbouw

Op dit moment graaft en saneert een aannemer de Bult van Pars. Dat is nodig om het terrein geschikt te maken voor de bouw van woningen. Wanneer alles volgens planning verloopt zijn de saneringswerkzaamheden in april volgend jaar klaar. Na het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure en de verkoop van het projectgebied, begint de bouw van de huizen waarschijnlijk over twee jaar. In het verleden is er naar gekeken of er een supermarkt en parkeervoorzieningen konden worden gerealiseerd op de Bult.

Dat is volgens wethouder Thomas Zwiers nog steeds niet mogelijk: "Een woonfunctie is daarom de enige realistische optie. En we kiezen voor een bestemmingsplan en niet voor reguliere verkoop omdat in dat laatste geval de diverse randvoorwaarden makkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. En daardoor kunnen de belangen van de omgeving onder druk komen te staan. Dat willen we natuurlijk voorkomen."

Verzet
Voor de Bult van Pars bestaan al veertig jaar plannen. Ook was er groot verzet tegen het afgraven van de Bult. Omwonenden vonden het jammer dat de historische plaats werd afgegraven. Ook kon er tijdens winter lekker worden gesleed en bood de Bult de nodige parkeerruimte. De plek kent een grote geschiedenis in Klundert.

Molens

In de negentiende eeuw stonden er diverse soorten molen. In 1883 brandde de molen die er stond af. In 1899 kwam er een stoommalerij. In de Bult zijn verschillende historische vondsten gedaan. Archeologen vonden onder meer scherven, botten en een kogel. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Facturist

Baarle-Nassau

Diverse functies

Oss

vakantiebezorgers Altena Nieuws

Dussen, Hank, Veen, Wijk en Aalburg

Ervaren administrateur

Steenbergen

Handige krachten tentenbouw

Zundert

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief