Afbeelding
Foto: Google Maps

Kruising Huizersdijk-Zuidrand wordt heringericht

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Eind oktober wordt begonnen met de herinrichting van de kruising Huizersdijk-Zuidrand in Zevenbergen. 

De kruising wordt als verkeersonveilig ervaren door de verschillende typen wegverharding en onlogische aansluiting van de vier wegen. Hierdoor is het voor het aankomend verkeer onduidelijk hoe de voorrangssituatie is. Met de nieuwe inrichting wordt de gehele kruising opnieuw geasfalteerd en krijgt het verkeer van en naar Bosselaar-Zuid voorrang op het verkeer van en naar Standdaarbuiten.

Naast een nieuwe verkeerstechnische inrichting van de kruising wordt ook de verlichting vervangen en komen er twee zebrapaden. Verder wordt er naast de kruising een te water laat plaats aangelegd voor een maaiboot van het waterschap Brabantse Delta. Een maaiboot is een kleine boot die gebruikt wordt bij het onderhoud van watergangen (zoals beken en sloten) als er niet vanaf de wal met machines kan worden gewerkt.

"Er wordt gewerkt aan zowel de rijbaan, het fietspad als het trottoir. Het werk voert de aannemer gefaseerd uit waardoor we de overlast zoveel als mogelijk proberen te beperken", licht wethouder Thomas Zwiers toe. Voorafgaand aan de werkzaamheden vervangen Brabant Water en Enexis de water- en gasleidingen onder de kruising. Deze werkzaamheden starten op 2 september en duren tot medio oktober.

Aansluitend gaat projectontwikkelaar Bosselaar-Zuid aan de slag met het aanbrengen van de voorbelasting op de nog te ontwikkelen gronden. Wanneer alles volgens planning verloopt, is dit op maandag 28 oktober klaar. Met name tijdens deze werkzaamheden kan het drukker zijn op en in de omgeving van het kruispunt omdat speciaal werkverkeer van de weg gebruik moet maken.

Voor de start van de werkzaamheden organiseren gemeente en aannemer een informatiebijeenkomst om omwonenden bij te praten en vragen te beantwoorden.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief