Afbeelding

Informatiemarkt met inschrijvingsmogelijkheden voor Waterwijk Fijnaart

Door: Peter Houtepen Algemeen

FIJNAART - in zalencentrum De Parel in Fijnaart vindt op vrijdag 20 september van 15.00 tot 21.00 uur een informatiemarkt plaats over de nieuwe woonwijk die de gemeente Moerdijk in Fijnaart ontwikkelt en die luistert naar de naam Waterwijk Fijnaart. Tevens bestaat de mogelijkheid om direct in te schrijven voor een kavel.

De nieuwe wijk komt aan de westkant van Fijnaart, tussen de Westkreekweg en de Molenstraat. Er worden maximaal 120 woningen gebouwd. Belangstellenden bepalen zelf de grootte van hun kavel en het type woning dat ze er willen bouwen. Dat gebeurt op basis van afname van een minimum aantal stroken van elk 60 centimeter breed en ongeveer 30 meter (rijwoningen circa 27 meter) diep. Je bepaalt zelf hoeveel stroken je koopt en hoe groot je kavel dus wordt. Voordeel hiervan is dat je de meest uiteenlopende woonwensen kunt realiseren. Een rijwoning, twee-onder-een-kap of een vrijstaande woning bouwen? Het kan allemaal in Waterwijk Fijnaart.

Fases

Waterwijk Fijnaart wordt in fases ontwikkeld. Van 20 september tot en met 18 oktober is de eerste inschrijfperiode voor de hele wijk. Daarna vindt de loting plaats door de notaris. Tijdens de reserveringsavond die op 5 november volgt, kiezen de inschrijvers hun stroken op volgorde van de loting. In fase 1 kan al gestart worden met bouwen vanaf medio maart 2020. 

Naast de gemeente zijn vrijdag op de informatiemarkt in De Parel veel partijen aanwezig die meer kunnen vertellen over het bouwen in de wijk, zoals bijvoorbeeld lokale aannemers, bouwadviseurs, een interieurarchitect, een hypotheekadviseur en een notaris.

Zie ook: www.waterwijkfijnaart.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief